ΛΑΡΙΣΑ

Σύσκεψη για το αρχαίο θέατρο διοργανώνει το τοπικό ΤΕΕ

σύσκεψη-για-το-αρχαίο-θέατρο-διοργανώ-705186

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του

Το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας αποτελεί για την πόλη και τους Λαρισαίους το σημαντικότερο Πολιτιστικό Μνημείο. Μία πόλη που έχει «στα σπλάχνα της», μέσα στον αστικό ιστό του ιστορικού της κέντρου, ένα τέτοιο μνημείο δεν είναι απλά τυχερή.

Είναι και υποχρεωμένη να το ολοκληρώσει και να το αποδώσει σε όποια χρήση, με τεχνοκρατική υπευθυνότητα και τον απαιτούμενο πολιτισμικό σεβασμό.

Η πορεία της ολοκλήρωσης αλλά, και η λειτουργία (επισκεψιμότητα – εκδηλώσεις) του Αρχαίου Θεάτρου αποτελεί υπόθεση όλων των πολιτών. Αποτελεί όμως, και θεσμική υποχρέωση όλων των φορέων να συμβάλλουν σ’ αυτό.

Στo πλαίσιο αυτό, το ΤΕΕ/ΚΔ Θεσσαλίας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για μία ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων με θέμα: «Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας – ολοκλήρωση και πλαίσιο λειτουργίας».

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12 μ, στο χώρο του ΤΕΕ στη Λάρισα (Καλλιθέας 7 & Τζαβέλα, 4ος όροφος).

Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν, συμβάλλοντας στην ενημέρωση αλλά και καταθέτοντας και τις απόψεις και προτάσεις σας επί του θέματος οι: Αθανάσιος Τζαφάλιας πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Αρχαίου Θεάτρου, Ανθή Μπάτζιου-Ευσταθίου προϊσταμένη ΙΕ΄ Εφορίας Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, Σταυρούλα Σδρόλια προϊσταμένη 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μάριος Ξηρομερίτης πρόεδρο προσωρινής ΔΕ συλλόγου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας και Ευαγγελία Γιοβρή διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Λαρισαίων.

Στη σύσκεψη καλείται και ο δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, ενώ η πρόσκληση κοινοποιήθηκε και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, από τον οποίο ζητείται να θέσει τη σύσκεψη υπό την αιγίδα του και πέραν της παρουσίας του να μεριμνήσει ώστε να εκπροσωπηθεί σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο και το Υπουργείο Πολιτισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου