ΛΑΡΙΣΑ

Να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Τυρνάβου καλεί τους κατοίκους η επιτροπή αγώνα

να-μην-πληρώνουν-τους-λογαριασμούς-τη-717461

Η Επιτροπή Αγώνα για φθηνό νερό στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην «εξοντωτική» όπως τη χαρακτηρίζει, «πολιτική της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, η διοίκηση της οποίας, παρά τις συνεχείς πιέσεις των κατοίκων για μείωση της τιμής του νερού σε όλο το Δήμο Τυρνάβου και κατάργηση του ειδικού τέλους 80%, το οποίο εξακολουθεί να επιβάλλεται παρανόμως στην πόλη του Τυρνάβου, και στο Αργυροπούλι, αδιαφορεί και με παραπλανητικές κινήσεις συνεχίζει να εφαρμόζει ένα δυσβάσταχτο τιμολόγιο, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλη την ελληνική κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους καταναλωτές να συνεχίσουν τον αγώνα μη πληρώνοντας τα τιμολόγια μέχρι η διοίκηση της ΔΕΥΑΤ να αλλάξει πολιτική και να καταργήσει τα αυθαίρετα τιμολόγια που εφάρμοσε από το 2011 και εντεύθεν σε όλο το δήμο.

Η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό εμμένει στα αιτήματά της για ενιαίο τιμολόγιο σε όλο το Δήμο με:

– 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,

– ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),

– ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,

– ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,

και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν, σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

Στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε ότι οι κάτοικοι με τον αγώνα τους πέτυχαν μία ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ απέναντι στην αδιάλλακτη φιλομνημονιακή δημοτική αρχή, αφού παρά τις αλαζονικές ανακοινώσεις του δημάρχου δεν επιβλήθηκε το ειδικό τέλος 80% σε Αμπελώνα και Βρυότοπο από την έναρξη του έργου της αποχέτευσης.

Παράλληλα μεταφέρθηκε η αγωνία των κατοίκων του Αμπελώνα και του Τυρνάβου για το δίκτυο ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες που υπάρχει σε λειτουργία στη μισή και πλέον έκταση των δύο πόλεων και καλεί τη δημοτική αρχή να αναζητήσει τρόπους χρηματοδότησης από το κράτος των απαραίτητων έργων αντικατάστασης των επικίνδυνων δικτύων.

Επειδή ούτε από την διοίκηση της ΔΕΥΑΤ, ούτε και από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου παρέστησαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα, μπορέσαμε να έχουμε σαφή εικόνα για το θέμα των αμιαντοσωληνώσεων και κατά πόσο με τις ζημιές που υφίστανται, προκαλούν στους κατοίκους σοβαρά προβλήματα υγείας και επειδή είδαμε μπροστά στα μάτια μας την αδιαφορία και τον εμπαιγμό από την πλευρά των ιθυνόντων για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!!!

Επίσης εκφράζει τη δυσφορία του συνόλου των κατοίκων του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου για την υλοποίηση ημιτελούς έργου αποχέτευσης, αφού όπως πλέον είναι κάτι παραπάνω από φανερό με τη συγκεκριμένη εργολαβία που χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου με ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, το μόνο που γίνεται είναι ο κεντρικός αγωγός και απουσιάζουν παντελώς οι σωληνώσεις και οι αναμονές που συμπληρώνουν ένα έργο αποχέτευσης. Για το σκοπό αυτό καλεί τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ να εξασφαλίσουν άμεσα τις απαραίτητες κρατικές χρηματοδοτήσεις για να μη μετατραπεί ο Αμπελώνας και ο Βρυότοπος σε ένα απέραντο εργοτάξιο ράβε – ξήλωνε και κατ’ επέκταση σε απέραντους λασπότοπους για πολλά χρόνια.

Ο νοών νοείτω……

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ Αμπελώνας 8-8-2013

Ήδη έχουμε ζήσει αυτούς τους μήνες από τις βροχές και από την χρήση των δρόμων από αυτοκίνητα τα προχείρως μπαζωμένα τμήματα των σκαμμένων δρόμων να υποχωρούν με κίνδυνο ακόμα και τις ίδιες τις ζωές των κατοίκων.

Τέλος με δεδομένη την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% από άλλες ΔΕΥΑ όπως η ΔΕΥΑ Λάρισας καλεί τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ να καταργήσουν το ειδικό αυτό τέλος – χαράτσι στον Τύρναβο και το Αργυροπούλι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου