ΛΑΡΙΣΑ

Μπαρτζώκης: «Μαζί με τον Τζανακούλη κερδίζουμε άνετα τις εκλογές»!

μπαρτζώκης-μαζί-με-τον-τζανακούλη-κε-717812

Ο επικεφαλής της «Ταυτότητας Πόλης» μιλά στο και αποκαλύπτει πρόταση συνεργασίας με την παράταξη του δημάρχου Λαρισαίων.

Επιπρόσθετα, σχολιάζει τις υπόλοιπες ζυμώσεις που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στο δήμο.

Ποιά είναι η άποψή σας για την μέχρι τώρα πορεία της θητείας του Κώστα Τζανακούλη;

Η πορεία του επί 14 έτη δημάρχου Λαρισαίων έχει διακυμάνσεις, πότε προς θετική κατεύθυνση , πότε προς αρνητική. Είναι γεγονός ότι ο Δήμαρχος δημάρχευσε σε περιόδους με παχιές αγελάδες και με πολλά κονδύλια που έπεσαν στο Δήμο μας.

Στα θετικά είναι η διασύνδεση του Δήμου με ιδιωτικά κεφάλαια και η δημιουργία κοινών έργων ή η εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων. Στα αρνητικά ότι δεν άφησε τους αρμοδίους αντιδημάρχους να ασκήσουν δημιουργική πολιτική, δεν επέλυσε το κυκλοφοριακό, δεν δημιούργησε μητροπολιτικό πάρκο στην 1η στρατιά με σύνδεση του Πηνειού, δεν έκανε σύγχρονο δίκτυο ποδηλατόδρομων , δεν δημιούργησε μονάδες παραγωγής επεξεργασίας πρωτογενών προϊόντων (π.χ. μύλος δημητριακών, αποχυμωτήριο κ.α.).

Οι διάφορες «κρίσεις» με αποκορύφωμα την παραίτηση Φακή, θεωρείτε πως έπληξαν το δήμαρχο;

Ναι σίγουρα , αλλά δεν φταίει για όλες αυτός, αλλά και κάποιοι από τους συμβούλους του που βρίσκονται ακόμα στη περίοδο της εξουσίας της Νομαρχίας, μα και τα μεγάλα τζάκια

Εκτιμάτε πως θα είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Τζανακούλης;

Πιστεύω ότι περιμένει τις εξελίξεις στην χώρα μας και τη εθνική πολιτική σκηνή μετά τις γερμανικές εκλογές για να αποφασίσει , όμως όλες οι κινήσεις και οι ενδείξεις τους σε ομιλίες και σε προοπτικές έργων δείχνουν ότι θα είναι ναι

Για την κίνηση Διαμάντου τι λέτε;

Εγώ του είπα και μέσα από site σας ότι είναι πολύ νωρίς για ανακοίνωση κίνησης διότι ο μέσος Λαρισαίος πολίτης πλήττεται από την οικονομική κρίση και το τελευταίο που θα κοιτάξει είναι ποιος θέλει δήμαρχο του . Μετά, εκείνο που μάζεψε όλους όσους μισούν τον Τζανακούλη τι είναι αυτό πάλι; Έτσι θα γίνει αλλαγή στο Δήμο; Με ρεβανσιστικές τάσεις; Λάθος Ντίνο , λάθος.

Η συνεργασία Σούλτη – Καλογιάννη μπορεί να οδηγήσει κάπου κι αν ναι, που;

Ναι, στο 2,7 % αφού βάζουν μέσα την αποτυχημένη ΔΗΜΑΡ του δεύτερου «Καρατζαφέρη» που άλλα έλεγε, άλλα έκανε στην συγκυβέρνηση του με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ . Αν όμως αποκηρύξουν το παρελθόν τους και πουν ότι «στα νεανικά χρόνια μας σφάλαμε που πιστεύαμε νωρίτερα» τότε να μιλήσουμε από πιο κοντά, γιατί εγώ ποτέ δεν πίστεψα ιδεολογικά στις ουτοπίες τους .

Θέμα συνεργασίας της «Ταυτότητας Πόλης» με άλλη παράταξη τίθεται;

Κοιτάξτε μια πρόταση ήδη τρέχει στο τραπέζι , αυτή της συνένωσης με νέο όνομα με χαρακτηριστικά των δύο παρατάξεων «Λάρισα Πόλη του αύριο» και «Ταυτότητα Πόλης» με θητεία 3 ετών από την πρώτη και 2 ετών από τη δεύτερη που θα δώσει μία άλλη πνοή φρεσκάδας και νεανικότητας και φυσικά ομαλής διαδοχής για να παράξουμε και εμείς το προεκλογικό έργο μας.

Η έκβασή της βρίσκεται στην απόφαση του δημάρχου για να παρουσιάσει την διάδοχη στο έργο του σε «λογικούς πολιτικούς αντιπάλους» του και για να δείξει επιτέλους αν και πόση γενναιότητα στην λήψη αποφάσεων έχει. Εγώ είμαι εδώ και περιμένω. Το σίγουρο είναι ότι μαζί θα κερδίσουμε και με διαφορά στο δεύτερο πάντοτε γύρο και η πόλη θα το ευχαριστηθεί όσο καμία αλλαγή δημάρχου έχει γίνει ποτέ με καθαρά ομαλό και δημοκρατικό τρόπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου