ΛΑΡΙΣΑ

Ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση του δρόμου Λάρισας – Καρδίτσας

ένα-ακόμη-βήμα-για-την-ολοκλήρωση-του-δ-718927

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο της αποχέτευσης στην υπό κατασκευή οδό Λάρισας – Καρδίτσας, τμήμα Ελευθεραί έως Μαυροβούνι, μετά την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Ειδικότερα, πρόκειται για την υλοποίηση της κατασκευής της τάφρου αποστράγγισης μετά των απαραίτητων τεχνικών έργων, που αποσκοπεί στην διευθέτηση των ομβρίων της νέας οδού και των παρόδιων περιοχών. Ο προϋπολογισμός του έργου «Κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου στην περιοχή Κοιλάδας & διαμόρφωση αγροτικών δρόμων» είναι ύψους 3,2 εκ. ευρώ, με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέα Υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που συμβάλει στην ολοκλήρωση της Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας. Με την κατασκευή της τάφρου και των υπόλοιπων τεχνικών έργων, αποφεύγεται ο κίνδυνος πλημμυρών των παρακείμενων ιδιοκτησιών λόγω υπερχείλισης, ενώ παράλληλα πρόκειται να κατασκευαστεί και παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών. Είναι ένα έργο που στηρίζει τον αγροτικό κόσμο και δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Μέσα από τα έργα του ΕΣΠΑ στηρίζουμε θέσεις εργασίας και διαχέουμε κοινοτικά κονδύλια στην τοπική οικονομία».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι μέρος (υποέργο) του έργου Ε.Ο. Λάρισα – Καρδίτσα, τμήμα Ελευθεραί-Μαυροβούνι. Αφορά στην κατασκευή των απαραίτητων έργων για την αποστράγγιση της Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας, μετά τις εργασίες βελτίωσής της.

Ειδικότερα, από την οριστική μελέτη αποχέτευσης – αποστράγγισης στο τμήμα της Επ. Ο Λάρισας- Καρδίτσας από Χ.Θ 15+400 έως Χ.Θ 22+700, προβλεπόταν η απορροή της συλλεκτήριας τάφρου ΤΔ4 ( δεξιάς τάφρου αρτηρίας) στο φυσικό έδαφος. Η ΤΔ4 προβλεπόταν να συλλέγει άμεσα τις Λεκάνες που απορρέουν δεξιά της αρτηρίας. Επίσης σε αυτή απορρέουν και οχετοί που εκτονώνουν τις Λεκάνες που απορρέουν αριστερά της αρτηρίας. Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης είναι η διάνοιξη μίας νέας τάφρου μήκους 5.5 χλμ. περίπου, που αποστραγγίζει και μεταφέρει τα όμβρια της ΤΔ4 σε ρέμα.

Η τάφρος αντικαθιστά στο μεγαλύτερο μήκος της, μία αρκετά μικρότερη υφιστάμενη χωμάτινη τάφρο. Επίσης περιλαμβάνει και την διαμόρφωση των απαιτούμενων εσωτερικών αγροτικών οδών, σε μήκος περίπου 3,50 Κμ από Χ.Θ 15+400 έως Χ.Θ 17+600 δεξιά της αρτηρίας προς Λάρισα για την αποκατάσταση προσβάσεων παρακείμενων ιδιοκτησιών. Επίσης προβλέπεται και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο έρεισμα της παράπλευρης οδού, από την πλευρά της τάφρου.

Σύντομα αναμένεται η σύναψη της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου και η έναρξη εργασιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου