ΛΑΡΙΣΑ

Νερό από το Κεφαλόβρυσο πίνουν πλέον στην Ελασσόνα

νερό-από-το-κεφαλόβρυσο-πίνουν-πλέον-σ-719221

Σε μια σεμνή τελετή χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας, κ. κ. Βασιλείου παραδόθηκε ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Ελασσόνα και τους κατοίκους της, η μεταφορά νερού και η υδροδότηση της Ελασσόνας από τις πηγές του Κεφαλόβρυσου, προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ.

Τα εγκαίνια του έργου έγιναν στις δεξαμενές του Προφήτη Ηλία στην Ελασσόνα παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της αντιπεριφαρειάρχη Π.Ε Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, της αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρίας Μαμάρα, φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος, και η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου αυτού έργου, της μεταφοράς του νερού, καθώς το πολύτιμο αυτό αγαθό εξασφαλίζεται για τους κατοίκους της Ελασσόνας. Η Ελασσόνα εδώ και 3 ημέρες πίνει νερό από το Κεφαλόβρυσο, καθώς το νερό του Κεφαλοβρύσου διοχετεύεται στις κεντρικές δεξαμενές του Προφήτη Ηλία. Εκεί γίνεται η χλωρίωση και επεξεργασία του και διοχετεύεται στο δίκτυο της Ελασσόνας. Υπολογίζεται ότι διοχετεύονται περί τα 180 με 200 κυβικά την ώρα λύνοντας το πρόβλημα του νερού για την πόλη της Ελασσόνας και δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Παραδίδουμε σε λειτουργία ένα έργο ουσίας, που εξασφαλίζει επάρκεια νερού για το Δήμο Ελασσόνας. Το νερό αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο αγαθό. Με το έργο αυτό χτυπάμε την παθογένεια των ημιτελών έργων καθώς το ολοκληρώσαμε και το παραδίδουμε προς χρήση. Παράλληλα δίνουμε το μήνυμα ότι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχει συνέχεια και συνέργεια, καθώς το έργο αυτό ξεκίνησε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας και τη ΔΕΥΑΕΛ ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα έργο ζωής για την περιοχή και μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, καθώς από τη στιγμή που αναλάβαμε το ΕΣΠΑ οι πόροι μας έχουν περικοπεί δραστικά». Παράλληλα ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους διαχρονικά συνετέλεσαν στο να υλοποιηθεί το έργο αυτό.

Απ’ την πλευρά της η κ. Ρ. Καραλαριώτου σημείωσε: «Ένα σημαντικό έργο, όσον αφορά στην επάρκεια νερού στην Ελασσόνα, ολοκληρώθηκε. Πολλές περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τόσο στην επάρκεια όσο και στην ποιότητα του νερού. Ως Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που έχουν να κάνουν με το νερό και την προάσπιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων της περιοχής μας. Προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογα έργα έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται στη Σκαμνιά, τα Φάρσαλα, την Αγιά. Το πόσιμο νερό δεν αποτελεί πολυτέλεια, είναι το ύψιστο αγαθό. Δεν το παράγουμε, μας το δίνει η φύση και οφείλουμε να το προστατεύουμε ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτό ο κάθε πολίτης».

Ο δήμαρχος Ελασσόνας σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι το έργο αυτό είναι ότι καλύτερο για την πόλη ευχαριστώντας την Περιφέρεια για την αγαστή συνεργασία, την ανάδοχο εταιρία ΑΤΡΑΞ ΑΤΕ και τον εκπρόσωπό της κ. Αρ. Σουμπενιώτη, τους πρώην προέδρους της ΔΕΥΑΕΛ Ελασσόνας κ.κ. Ιωαν. Ράπτη, Χαρ. Τσιουβελακίδη και τον σημερινό κ. Νικ. Καψάλη, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελασσόνας και όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου.

«Να υπενθυμίσω ότι οι δεξαμενές του Δήμου είναι δίπλα στην ΠΑΠ», τόνισε ο κ. Πασχόπουλος «και αν η φωτιά, που αντιμετωπίσαμε προ ημερών, επεκτεινόταν δεν θα είχαμε ούτε νερό να πιούμε».

Το έργο είχε ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013 και στοίχισε 1.200.000 ευρώ.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων και στο άνοιγμα της βάνας ήταν ο γεν. διευθ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Μέγας, ο πρώην βουλευτής κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Π. Χατζήνας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ελασσόνας κ. Θεοδ. Λιάπης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μιλτ. Βαρσάμης, Νικ. Γάτσας, Ιωαν. Δραγατσίκης, Δημ. Έξαρχος, Ιωαν. Νάνος, Φωτ. Τζιόκας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου