ΛΑΡΙΣΑ

«Κοκτέιλ» μονοξειδίου και αλκοόλ σκότωσε τους δύο φοιτητές

κοκτέιλ-μονοξειδίου-και-αλκοόλ-σκό-12529

Η εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχαν ανάψει οι δύο άτυχοι φοιτητές στη Λάρισα πιθανότατα ευθύνεται για το θάνατό τους, σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο οποίος διενήργησε το πρωί τη νεκροτομή.

Επίσης, εντοπίστηκαν ίχνη αλκοόλ, ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ιατροδικαστής, συνολική εικόνα για τα αίτια του θανάτου θα υπάρχει μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Εν τω μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας οι τρεις νεαροί φοιτητές οι οποίοι μαζί με δύο ακόμη συμφοιτητές τους που έχασαν την ζωή τους, βρέθηκαν χθες το απόγευμα αναίσθητοι σε σπίτι όπου είχαν ανάψει αυτοσχέδιο μαγκάλι .

Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.

«Κοκτέιλ» μονοξειδίου και αλκοόλ σκότωσε τους δύο φοιτητές

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου, ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή τόσο για το ΤΕΙ Λάρισας όσο και για την πόλη που παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό, καθώς οι νεαροί είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνο και στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, οι δύο έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρείς δίνουν μάχη για να κρατηθούν σε αυτή.

«Κοκτέιλ» μονοξειδίου και αλκοόλ σκότωσε τους δύο φοιτητές

Οι πέντε φοιτητές βρέθηκαν στις 6:30 το απόγευμα από μια φίλη τους, η οποία τους αναζητούσε επίμονα και ζήτησε τη συνδρομή της σπιτονοικοκυράς του σπιτιού όπου διέμεναν οι δύο από αυτούς.

Oταν άνοιξαν την πόρτα αντίκρισαν τους νεαρούς αναίσθητους στο πάτωμα και μια αυτοσχέδια σόμπα να καπνίζει στη μέση του δωματίου.

Από παλιό θερμοσίφωνα Είχε φτιαχτεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από κομμένο παλιό θερμοσίφωνα και μέσα σ’ αυτό έκαιγε ένα κούτσουρο.

Οι δύο από τους πέντε φοιτητές δεν είχαν σφυγμό και ήταν ήδη νεκροί, ενώ οι άλλοι τρεις είχαν χάσει τις αισθήσεις τους και βρίσκονταν σε κωματώδη κατάσταση. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και οι τρεις μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία της πόλης.

«Κοκτέιλ» μονοξειδίου και αλκοόλ σκότωσε τους δύο φοιτητές

Πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρισα

Την απόφαση να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς των σωρών των δύο άτυχων φοιτητών έλαβε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Παράλληλα αποφασίστηκε αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του σώματος και εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας με κεριά που έκαναν στο κέντρο της πόλης φοιτητές των ΤΕΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ άλλη πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

«Κοκτέιλ» μονοξειδίου και αλκοόλ σκότωσε τους δύο φοιτητές

Πληθώρα ανακοινώσεων διαμαρτυρίας εκδόθηκαν από φορείς της πόλης.

ΣΥΡΙΖΑ: Θύματα των ανατροπών της μνημονιακής εποχής Συλληπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων φοιτητών εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντας ευθύνες στη «μνημονιακή εποχή»

«Χτες το απόγευμα, δύο σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας βρέθηκαν νεκροί στο κέντρο της πόλης από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι, ενώ άλλοι τρεις χαροπαλεύουν. Όλοι τους από λαϊκές οικογένειες (οι δύο παιδιά μεταναστών) που θυσιάζοντας αυτά που δεν έχουν, έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε ένα ίδρυμα που χαροπαλεύει το ίδιο», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Κοκτέιλ» μονοξειδίου και αλκοόλ σκότωσε τους δύο φοιτητές

«Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους θέρμανση αυτόν τον χειμώνα και τα έχασαν. Το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσοτέρων από εμάς», επισημαίνει

«Όταν πριν λίγους μήνες προειδοποιούσαμε για τις επιπτώσεις που θα έχει το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα, είχαμε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση. Σήμερα, συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των δύο σπουδαστών ας αναλογιστούμε όλοι τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χρυσή Αυγή: Ανθρωποκτόνος η μνημονιακή πολιτική «Έλληνες πεθαίνουν για να συλλέγει φόρους ο Στουρνάρας και να τους αποδίδει στη Μέρκελ. Χιλιάδες αυτοκτονίες, παιδιά που καίγονται από ξυλόσομπες και σκάνε από αναθυμιάσεις. Η συνέχεια της ανθρωποκτόνου μνημονιακής πολιτικής ισοδυναμεί με έγκλημα και προδοσία», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

ΚΚΕ: Εχει πολύ μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση «Το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα, με δυο νέους ανθρώπους νεκρούς και άλλους τρεις να χαροπαλεύουν, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειας να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους με τεράστιο κόστος, καθώς οι φοιτητικές Εστίες δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες για στέγαση» αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τις συνέπειες της πολιτικής της και πρέπει τώρα να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές».

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου