ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ανασφάλιστοι και βαριά περιστατικά στο Κοινωνικό Ιατρείο Λάρισας

λάρισα-ανασφάλιστοι-και-βαριά-περιστ-62836
Αν και μετρά μόλις μερικές εβδομάδες λειτουργίας και μάλιστα σε πιλοτικό στάδιο, το κοινωνικό ιατρείο αποδεικνύει περίτρανα τη γύμνια του συστήματος περίθαλψης της χώρα μας.
Λειτουργώντας μερικά δίωρα την εβδομάδα στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μέχρι την ολοκλήρωση του ειδικού χώρου, έχει δεχθεί ήδη εκατοντάδες περιπτώσεις συμπολιτών μας που συγκλονίζουν.
«Πρόκειται και για βαριά αλλά και για παραμελημένα περιστατικά, με ότι αυτό συνεπάγεται» σχολίασε με νόημα στο onlarissa.gr ο πρόεδρος των Ιατρών του ΓΝΛ που πρωτοστατεί στην πρωτοβουλία, Λάμπρος Καραγιώργος.
Ανεξαρτήτως περίπτωσης όμως, η συντριπτική τους πλειοψηφία αφορά ανθρώπους ανασφάλιστους, που δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης σε οποιαδήποτε βαθμίδα περίθαλψης του δημοσίου συστήματος υγείας μας.
Κι όσο φυσικά η ανεργία θα συνεχίσει να «θερίζει» τόσο θα γιγαντώνεται και το πρόβλημα με τους ανθρώπους που δε θα έχουν τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Σε ότι αφορά τέλος τη λειτουργία του Ιατρείου στο χώρο που έχει επιλεχθεί ήδη από το περασμένο Φθινόπωρο, αυτή αναμένεται να εγκαινιαστεί στα μέσα του ερχόμενου μήνα, όταν δηλαδή ολοκληρωθούν και οι απαιτούμενες εργασίες.
onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου