ΛΑΡΙΣΑ

Απολύσεις εργαζομένων της επιχείρησης BODYLINE στη Λάρισα

απολύσεις-εργαζομένων-της-επιχείρησ-144257
Στην ερώτηση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής :
«Αντιμέτωποι με την ανεργία και την αβεβαιότητα για το μέλλον τους έμειναν οι 22 εργαζόμενοι της επιχείρησης BODYLINE στη Λάρισα, επειδή η επιχείρηση προχώρησε σε κλείσιμο του καταστήματός της, χωρίς καμιά ειδοποίηση.
Αφού πρώτα η εργοδοσία της επιχείρησης είχε επιβάλλει στους εργαζόμενους την υπογραφή άδειας άνευ αποδοχών για το μήνα Αύγουστο, στη συνέχεια άλλαξε τις συμβάσεις εργασίας από 6ωρες σε 4ωρες με το επιχείρημα ότι έτσι οι εργαζόμενοι θα κρατούσαν τη δουλειά τους και δεν θα έμεναν άνεργοι, στις 2 Οκτώβρη προχώρησε και στο κλείσιμο του καταστήματός της στη Λάρισας, χωρίς να καταβάλλει τις αποζημιώσεις τους, αλλά και τα δεδουλευμένα 3 μηνών που χρωστάει στους εργαζόμενους.
Στελέχη δε της επιχείρησης από την Αθήνα «συμβούλευσαν» τους εργαζόμενους να υπογράψουν τις καταγγελίες των συμβάσεών τους, γιατί διαφορετικά θα χάσουν το ταμείο ανεργίας.
Να σημειώσουμε δε ότι τον τελευταίο χρόνο η επιχείρηση BODYLINE προχώρησε στο κλείσιμο καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα, εκτός από ορισμένα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Να προσθέσουμε πως εκατοντάδες χρήστες αφενός χάνουν τα προγράμματά, αφετέρου χάνουν τα χρήματα που έχουν προπληρώσει για αυτά, χωρίς καμιά αποζημίωση ή επιστροφή των καταβαλλόμενων ποσών.
Ακόμα και αυτή η αντεργατική νομοθεσία είναι προφανές ότι δεν τηρείται ως απόρροια της απόλυτης σύμπλευσης της συγκυβέρνησης με τις στρατηγικές του κεφαλαίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι παρεμβάσεις και μέτρα θα υπάρξουν ώστε να δοθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της επιχείρησης BODYLINE».

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου