ΛΑΡΙΣΑ

Μετ’ εμποδίων η επιστροφή φόρου πετρελαίου για τον αγροτικό κόσμο

μετ-εμποδίων-η-επιστροφή-φόρου-πετρε-157878
Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος υποβάλλει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Χρήστος Σιδερόπουλος
Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον Λαρισαίο αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο κ. Σιδερόπουλος αναφέρει τα εξής :
«Το προηγούμενο διάστημα έγινε η επιστροφή φόρου πετρελαίου για τον αγροτικό κόσμο κατά 50%. Σαν πρώτη εκτίμηση υπάρχουν προβλήματα σε παραγωγούς που δεν αναγνωρίζονται στην διασταύρωση των αρχείων.
1. Α.Φ.Μ.
2. Μητρώο ΟΓΑ.
3. Μη πληρωμή της εισφοράς – ασφάλεια.
Επειδή ενδεχομένως θα πάμε στην δεύτερη και τελική πληρωμή προτείνουμε να γίνει μέσω του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και του ΟΓΑ , δηλαδή να ανοίξει μια πύλη ελέγχου και διασταύρωσης , όσον αφορά το Α.Φ.Μ. και το Μητρώο για όσους έχουν πρόβλημα.
Α. όσοι είναι συνταξιούχοι αλλάζουν μητρώο ΟΓΑ – Διασταύρωση – επιβεβαίωση του δικαιούχου.
Β. υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ο ΟΓΑ έγραψε και έστειλε στο Μητρώο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. το Α.Φ.Μ. του συζύγου για την σύζυγο και αντίστροφα
( διασταύρωση – επιβεβαίωση).
Όσο για την μη πληρωμή της εισφοράς , πολλοί αγρότες πλήρωσαν μετά την λήξη της επιστολής του ΟΓΑ με έγγραφο προς την ΑΤΕ.
Αυτό δεν φαίνεται άμεσα στον ΟΓΑ.
Σ’ αυτή την περίπτωση ο ΟΓΑ στέλνει προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ότι είναι μη ενεργός ( κωδικός 0 ).
Προτείνουμε λοιπόν σ’ αυτή την περίπτωση το δικαίωμα συμψηφισμού για τον παραγωγό , δηλαδή το οικονομικό μέγεθος του πετρελαίου να έχει το δικαίωμα ο παραγωγός να το συμψηφίσει με την εισφορά του ΟΓΑ για να αναγνωρίζεται ( ενεργός).
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου