ΛΑΡΙΣΑ

Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση της κοίτης του Πηνειού

ολοκληρώθηκε-η-διαμόρφωση-της-κοίτης-194559

Το τελευταίο τμήμα της διαμορφωμένης πλέον εσωτερικής κοίτης του Πηνειού επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Αστικής Ανάπτυξης Δ. Μάντζαρη καθώς επίσης την διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Α. Αϊβαλιώτου, την προϊσταμένη του τμήματος Νέων ‘Εργων Λ. Γιοβρή και τον μηχανικό Αθ. Πατσιούρα.

Το τμήμα της παλιάς κοίτης από τους Αμπελόκηπους (ΚΤΕΛ) μέχρι τη γέφυρα της Περιφερειακής Οδού στη Ν. Σμύρνη παραδόθηκε προς χρήση στους περιπατητές οι οποίοι μπορούν πλέον να ξεκινούν από τη γέφυρα της ΔΕΥΑΛ και να φτάνουν στη γέφυρα της Ν. Σμύρνης, διαβαίνοντας την εσωτερική κοίτη του Πηνειού σ’ όλο της το μήκος, χωρίς να συναντούν τον αστικό ιστό.

Με τη διάνοιξη ολοκληρώνεται ουσιαστικά το σύνολο της διαμόρφωσης της εσωτερικής κοίτης και δημιουργείται ένα τεράστιο περιπατητικό μονοπάτι στην καρδιά της Λάρισας, καθώς και ένας χώρος αναψυχής τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες Λαρισαίοι. Οι διαδικασία διαμόρφωσης θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες με την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, καθώς θα τοποθετηθούν επίσης παγκάκια για τους επισκέπτες, ενώ θα ολοκληρωθούν και τα έργα ηλεκτροφωτισμού.

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, η εσωτερική κοίτη του Πηνειού γίνεται επισκέψιμη σ’ όλο της το μήκος, ολοκληρώνοντας μια από τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, χωρίς να επηρεαστεί η πορεία του έργου από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου