ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα : Ξεκίνησαν τα έργα στα Τέμπη

λάρισα-ξεκίνησαν-τα-έργα-στα-τέμπη-222084

Η εκταμίευση 32,5 εκ. ευρώ από το Δημόσιο έδωσε τη δυνατότητα να ξαναπιάσουν δουλειά 200 άτομα στα συνεργεία της εταιρείας ‘’Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου’’ στα Τέμπη. Οι εργασίες ξεκίνησαν από τις 16 Ιουλίου , δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρίας κ. Ειρήνη Ζαβρίδου.

’’Με τα χρήματα αυτά αποφασίστηκε να γίνει άμεση κατασκευή και έναρξη τμήματος των υπολειπόμενων εργασιών, όπως στο ανοικτό τμήμα στην περιοχή του Ευαγγελισμού, εργασίες στις δύο σήραγγες, εκσκαφή και σκυροδέτηση στην σήραγγα του Πλαταμώνα και Αγίου Παντελεήμονα για ολοκλήρωση της διάνοιξης και τελικής επένδυσης του Νοτίου τμήματος της σήραγγας’’. Ακόμη, η κ. Ζαβρίδου τόνισε ότι οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν με το συγκεκριμένο ποσό θα διαρκέσουν έως το τέλος του έτους, οπότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση των έργων.

Εάν όλα πάνε καλά, πρόσθεσε η κ. Ζαβρίδου τα έργα στα Τέμπη δεν προβλέπονται να τελειώσουν νωρίτερα από τον Μάιο του 2015. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την ολοκλήρωση των εργασιών τον Σεπτέμβριο του 2012.

Σε ότι αφορά τα διόδια, επεσήμανε, ότι με την επανεκκίνηση των εργασιών θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο και η νέα πολιτική διοδίων – δηλαδή μια νέα προσέγγιση για τα διόδια που αφορά των εξορθολογισμό των χρεώσεων σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του έργου. Το σίγουρο είναι, είπε η κ. Ζαβρίδου ότι τοπικοί χρήστες των διοδίων θα έχουν σοβαρές μειώσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου