ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα : Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στη Θεσσαλία

λάρισα-εξαρθρώθηκε-εγκληματική-ομάδ-244737

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, Φθιώτιδας, Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βασίλη Χαλάτση, τους Αστυνομικούς Διευθυντές Τρικάλων κ. Γιώργο Κόκκαλη , Καρδίτσας κ. Δημήτρη Αγγέλη καθώς και τους διοικητές των τμημάτων ασφάλειας Τρικάλων και Καρδίτσας, στην υπόθεση εμπλέκονται 6 άτομα.

Συγκεκριμένα ένας 53χρονος ο οποίος είχε και αρχηγικό ρόλο, ένας 46χρονος αλλοδαπός υπήκοος Τουρκίας και τέσσερα άλλα άτομα, ακόμη αγνώστων συνεργό τους για τα κατά περίπτωση τελεσθέντα απ΄αυτούς αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της παράβασης του Ν. περί όπλων , των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της πλαστογραφίας, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Οι δύο δράστες μαζί με τους συνεργούς του, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, δομή και διακριτούς ρόλους ενώ με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβαιναν στην εγκληματική τους δραστηριότητα εφαρμόζοντας συγκεκριμένη τακτική και μεθοδολογία.

Από τα έως τώρα στοιχεία της Αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω ομάδα και κατά το χρονικό διάστημα από 07-05-2009 έως 13-11-2011 διέπραξαν , δύο ένοπλες ληστείες ( Υποκατάστημα Τράπεζας Προάστιο Καρδίτσας, Υποκατάστημα Τράπεζας Ν. Μοναστήρι Φθιώτιδας), απόπειρες κλοπής ΑΤΜ (Υποκατάστημα ΕΛΤΑ στο πρώην Δημαρχείο Πάμισου, Υποκατάστημα Τράπεζας Προάστιο Καρδίτσας), 7 κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης τα οποία τα χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των αδικημάτων και για τις μετακινήσεις τους.

Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες η άλλα αδικήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και σε άλλες περιοχές της χώρας. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου