ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Δωρεά τροφίμων σε ιδρύματα και άπορους από τους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας»

λάρισα-δωρεά-τροφίμων-σε-ιδρύματα-και-260530

Το αντί-δωρο από την τελευταία διανομή τροφίμων των Ενεργών Πολιτών Λάρισας μοιράστηκε σε ιδρύματα με κοινωνική προσφορά και σε άπορες οικογένειες της Λάρισας. Πρόκειται για περισσότερα από 500 κιλά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 250 κιλά μαλακό αλεύρι και 50 κιλά ρύζι νυχάκι.

Οι ποσότητες αυτές, όπως και οι προηγούμενες, μοιράστηκαν από Ενεργούς Πολίτες, υπό το συντονισμό της Λιάνας Βαγιοπούλου, σε Ιερούς Ναούς (Αγ. Γεωργίου, Αγ. Σαράντα, Παναγίας κ.α.), σε Ιδρύματα (Αριστέας, Χελιδωνάκια, Ελπίδα, Ιασώ, Γηροκομείο Αρμενίου, Παιδικός Σταθμός πρ. Μέριμνα κ.α.) και σε άπορες οικογένειες που υποδείχθηκαν από Κοινωνικούς Λειτουργούς.

Αθροιστικά το τελευταίο 3μηνο οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας», έλαβαν από τους παραγωγούς προϊόντων που διέθεσαν στην Λάρισα, ως αντάλλαγμα για την εθελοντική εργασία τους, περισσότερους από 5 τόνους πατάτας, περισσότερα από 500 κιλά αλεύρι και 300 κιλά ρυζιού Χαλάστρας. Επίσης, διέθεσαν – όπως προαναφέρθηκε -και 500 κιλά λάδι. Όλα τα προϊόντα ήταν της ίδιας ποιότητας με αυτή που διατέθηκε στους υπόλοιπους Λαρισαίους σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις τους επιδιώκοντας ανταλλάγματα μόνο σε είδος και μόνο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, που αυξάνονται διαρκώς λόγω της επιτεινόμενης οικονομικής κρίσης, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας βρίσκονται σε αναζήτηση πολυχώρου κοινωνικής δράσης. Ο χώρος αυτός θα διαμορφωθεί σε κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο και κέντρο δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης για τους μακροχρόνια άνεργους και φτωχούς συνταξιούχους συμπολίτες μας. Ήδη ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό γιατροί, φαρμακοποιοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί (οι τελευταίοι θα κάνουν την ιεράρχηση των αναγκών των πολιτών), οι οποίοι δέχονται να προσφέρουν κάποιες ώρες της εβδομάδας από το χρόνο τους για δωρεάν εθελοντική εργασία.

Στο πλαίσιο αυτό της κοινωνικής αλληλεγγύης καλούν όσους διαθέτουν ελεύθερο επαγγελματικό χώρο άνω των 70μ2 στο κέντρο ή περιφερειακά της πόλης και θέλουν να τον προσφέρουν για τις παραπάνω δράσεις να επικοινωνήσουν είτε μέσω του e-mail ([email protected]), είτε καλώντας τα τηλέφωνα 6973645460 και 6974225150.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των ΕΝ.ΠΟ.Λ. «η πρόκληση των ημερών δεν είναι μόνο να επιβιώσουμε εμείς με αξιοπρέπεια, αλλά να βοηθήσουμε να το πράξουν και οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας – στη θέση των οποίων δεν αποκλείεται να βρεθούμε – επιδεικνύοντας ανθρωπισμό, αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά προς αυτούς».

trikalanews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου