ΛΑΡΙΣΑ

Εξάρθρωση σπείρας στη Λάρισα

εξάρθρωση-σπείρας-στη-λάρισα-295112

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν διαπράξει σωρεία διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών – διαρρήξεων από σπίτια, στην πόλη της Λάρισας.

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 12-0 5 -2012, τρεις ημεδαποί μέλη της εγκληματικής ομάδας ηλικίας 23, 26 και 26 ετών αντίστοιχα, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι, άγνωστοι μέχρι στιγμής, συνεργοί τους.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιασθεί τριάντα επτά (37) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο 7μηνο (από τον μήνα Οκτώβριο του 2011 έως τον Μάιο 2012).

Οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, δομημένη ιεραρχία, διακριτούς ρόλους και προέβαιναν στην εγκληματική τους δραστηριότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη τακτική και μεθοδολογία δράσης.

Συγκεκριμένα, επέλεγαν διαμερίσματα Α’ ορόφου ή μονοκατοικίες των οποίων οι βεράντες ήταν προσιτές και αφού διαπίστωναν την απουσία των ενοίκων κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, εισέρχονταν σε αυτές με τη μέθοδο της αναρρίχησης, παραβιάζοντας τις εισόδους και τις μπαλκονόπορτες. Από τις οικίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα-χρυσαφικά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και αλλά αντικείμενα αξίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης οι δύο δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, βραδινές ώρες της 12-05-2012 .

Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 23 και 26 ετών αντίστοιχα, ενεργώντας από κοινού με την ίδια ως άνω μέθοδο, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ιδιοκτησίας 23χρονου ημεδαπού, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα και τράπηκαν σε φυγή επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος συνεργός τους. Αστυνομικοί εντόπισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από καταδίωξη το ακινητοποίησαν και διενήργησαν έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου, στην κατοχή των τριών συλληφθέντων, καθώς και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, ένα (1) καπέλο τύπου τζόκεϊ, ένας (1) φακός, δύο (2) ζευγάρια γάντια και δύο (2) κατσαβίδια. Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Οι τρεις συλληφθέντες σε συνεργασία και με άλλους άγνωστους συνεργούς τους, διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 14-10-2011 έως 21-04-2012, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας τριάντα επτά (37) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων οικιών, από τις οποίες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (36.905) ευρώ, το συνολικό χρηματικό ποσό των 70 δολαρίων ΗΠΑ, επιταγές 15.000 ευρώ, χρυσαφικά αξίας (168.200) ευρώ καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα).

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών αγνώστων συνεργών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και ακολούθως στον κ. Ανακριτή Λάρισας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου