ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα : Παράνομες επιστροφές ΦΠΑ εξετάζουν οι ΔΟΥ

λάρισα-παράνομες-επιστροφές-φπα-εξετ-302562

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες στο νομό Λάρισας έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουν διαπιστωθεί παράνομες επιστροφές σύμφωνα με στελέχη των Εφοριών .

Από τους ελέγχους που έχουν γίνει έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί παραγωγοί έχουν αποζημιωθεί για ζημιές που έχουν υποστεί στις καλλιέργειες τους από τον ΕΛΓΑ και ταυτόχρονα έχουν εισπράξει παράνομα επιστροφή ΦΠΑ, μέσω εικονικών τιμολογίων.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος τόνισε ότι μόνο οι αγρότες στο νομό Λάρισας δεν έχουν πάρει την επιστροφή ΦΠΑ, επιρρίπτοντας ευθύνες στις διευθύνσεις των ΔΟΥ. Ο κ. Σιδερόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν παραγωγοί που έχουν καταθέσει τιμολόγια (εικονικά) υπερβολικά και θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την απαράδεκτη καθυστέρηση του ΦΠΑ στους αγρότες που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και δεν ευθύνονται για τις παρανομίες κάποιων αγροτών.

Αρμόδιοι να τις ελέγξουν είναι οι Δημόσιες Οικονομικές Εφορίες μαζί με τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όχι οι Ενώσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας και γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής που ζήτησε την άμεση καταβολή των χρημάτων..

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου