ΛΑΡΙΣΑ

Kύκλωμα φοροδιαφυγής με εικονικές δωρεές είχαν στήσει ιερείς και μοναχές!

kύκλωμα-φοροδιαφυγής-με-εικονικές-δωρ-332520
Έκαναν εικονικές δωρεές και κατάφεραν να «κρύψουν» από την εφορία ένα εκατομμύριο ευρώ. Περισσότερα από 45 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση με τις δωρεές-μαϊμού προς εκκλησίες στα Φάρσαλα Λάρισας. Στο κύκλωμα συμμετείχαν ιερείς, μοναχές, ακόμα και συμβολαιογράφοι.
Σύμφωνα με το Έθνος στελέχη του ΣΔΟΕ σε ελέγχους που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν βεβαιώσεις με ποσά πολλαπλάσια των δωρεών, αλλά και αποδείξεις για ποσά που
ουδέποτε καταβλήθηκαν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όπου κάποιος έδωσε 20 ευρώ σε έναν ναό, και πήρε απόδειξη για 2.000 ευρώ. Άλλος έπαιρνε απόδειξη για χρήματα που δεν είχε καταβάλει ποτέ.
Το θέμα έφτασε τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι τη Βουλή και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποκάλυψε πως βρέθηκαν
πλαστές βεβαιώσεις δωρεών στους ιερούς ναούς Αγίας Αικατερίνης, Αγίου Αντωνίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Σοφίας, όλοι στην επαρχία Φαρσάλων.
Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης με τους εμπλεκόμενους να βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξης, της υπεξαίρεσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου