ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα:Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με 60 ταινίες από όλο τον κόσμο

λάρισανεανικό-φεστιβάλ-ταινιών-μικρ-390210

Επίκεντρο σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί η Λάρισα, που συγκεντρώνει αυτές τις ημέρες πλήθος δημιουργών από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, με αφορμή την πραγματοποίηση του 4oυ Nεανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας/ Αrtfools Video Festival 2012, οι εκδηλώσεις του οποίου θα κορυφωθούν το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιανουαρίου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη στήριξη του ΤΕΙ Λάρισας.

Στην προκριματική επιτροπή έφθασαν 73 ταινίες από τις οποίες προκρίθηκαν και προβάλλονται 60 ταινίες. Θα προβληθούν συνολικά: 32 Ελληνικές ταινίες απ΄ όλη την Ελλάδα και τρεις συμμετοχές από τη Λάρισα. Από την υπόλοιπη Ελλάδα ταινίες υπάρχουν από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Πελοπόννησο, νησιά και φυσικά Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Στο Διεθνές θα προβληθούν 15 ταινίες απ΄όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά από Αίγυπτο, Σερβία, Ισπανία, Πολωνία, Γαλλία, Τουρκία, Αγγλία κ.α.

Το μαθητικό τμήμα είναι η ελπίδα του Φεστιβάλ και για φέτος συμμετέχουν 12 σχολεία από όλη την Ελλάδα με εκπληκτικές ταινίες, με οικολογικές ευαισθησίες.

Πολλοί δημιουργοί ταινιών, θα ταξιδέψουν στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν τις προβολές. ¨Ηδη μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει κρατήσεις σε ξενοδοχεία της πόλης 30 δημιουργοί ταινιών, και τρία σχολεία: το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας (ομάδα 20 μαθητών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ), Σχολεία από τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αλεξανδρούπολη.

.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου