ΛΑΡΙΣΑ

Αρχιχρονιά και… τροχαίο με θύμα λύκο!

αρχιχρονιά-και-τροχαίο-με-θύμα-λύκο-402773

Το πρώτο τροχαίο ατύχημα του χρόνου με θύμα την άγρια πανίδα συνέβη κιόλας τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2012. Το τροχαίο έλαβε χώρα στην επαρχιακή οδό Γερανίων – Κοκκινογείων Ελασσόνας με θύμα ένα νεαρό θηλυκό λύκο βάρους 25 κιλών.

Συγκεκριμένα, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στην περιοχή και διαπίστωσε σοβαρό τραυματισμό του λύκου και ανεπανόρθωτη βλάβη στη σπονδυλική στήλη. Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα η κατάσταση του ζώου παρέμενε κρίσιμη και μη αναστρέψιμη, οπότε και ως μοναδική επιλογή αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε ευθανασία για το άτυχο ζώο τηρώντας τους ηθικούς όρους αλλά και το επιστημονικό πρωτόκολλο. Ακολούθησε η ταφή του ζώου σε χώρο του δασαρχείου Ελασσόνας.

Τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ενημέρωσε για το περιστατικό συνεργάτης της ΑΝΙΜΑ ενώ συμμετείχαν ενεργά σε όλη την επιχείρησης η Δασάρχης Ελασσόνας, κα Ζωή Σφίκα, και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.

Σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων με θύματα άγρια ζώα, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, περιθάλπει τα τραυματισμένα ζώα και φροντίζει για την ασφαλή επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον, συλλέγει σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για τη μελέτη και προστασία της άγριας πανίδας και φροντίζει για την ασφαλή ταφή των νεκρών ζώων. Συνολικά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προτείνει στην Πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες και πιέζει για την υλοποίηση και εφαρμογή τους.

«Παρακαλούμε τους πολίτες-οδηγούς διερχόμενους τις επαρχιακές οδικές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», σημειώνουν τα μέλη σε ανακοίνωσή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Πετρίδου, 2310 555920 & 6937 422537.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου