ΛΑΡΙΣΑ

Και γραφείο πρυτανείας… ζητά η Λάρισα

και-γραφείο-πρυτανείας-ζητά-η-λάρισα-738399

Εν μέσω αντιδράσεων στη Θεσσαλία και με τη Λάρισα να διεκδικεί ακόμη και γραφείο πρυτανείας (!) ζητώντας «πάγωμα» των διαδικασιών, εξέπνευσε χθες η προθεσμία για τη διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μόνο η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ψήφισε υπέρ του σχεδίου νόμου, λέγοντας «ναι» επί της αρχής, θέτοντας όμως «κόκκινες γραμμές» για τη δημιουργία Σχολής Οικονομικών Επιστημών με έδρα τον Βόλο, για την ίδρυση μονοτμηματικής Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα, για την ίδρυση τμήματος Ψυχολογίας στον Βόλο καθώς και για τη λειτουργία Πειραματικών Σχολείων, αλλά και για την πρόσληψη 130 νέων μελών ΔΕΠ που θα στελεχώσουν τα νέα τμήματα.

«Όχι» ψήφισε το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το οποίο μάλιστα ζητά απόσυρση του σχεδίου νόμου, που «αποτελεί υιοθέτηση της πρότασης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και απόρριψη όλων των προτάσεων του ΤΕΙ», σύμφωνα με τον πρύτανη Ξενοφών Σπηλιώτη.

Αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί τόσο από τα Τρίκαλα όσο και από την Καρδίτσα που θεωρούν τους δήμους «αδικημένους» από τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Χθες, το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει «πάγωμα» του σχεδίου νόμου και επανασχεδιασμό της πρότασης στην κατεύθυνση της ικανοποίηση των αιτημάτων ου θα βάλει η πόλη.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης υπεραμύνθηκε της δημιουργίας του Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα, ζήτησε δύο πολυτεχνικά τμήματα και παράρτημα ερευνών, ενώ επιδιώκει την ίδρυση γραφείου πρυτανείας. «Θα πάρω πρωτοβουλίες ώστε να έρθουν στο ίδιο τραπέζι το Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ και να βρουν τη χρυσή τομή στα θεσμικά ζητήματα», δεσμεύτηκε ο κ. Καλογιάννης.

Τις προτάσεις, αντιδράσεις και ενστάσεις θα κληθεί να αξιολογήσει το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει το τελικό Νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την εκπνοή του έτους, δεδομένου ότι από το 2019 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα κληθεί να προχωρήσει στον σχεδιασμό για τη λειτουργία του σύμφωνα με τη νέα «αρχιτεκτονική» του. Αλλωστε από τον Σεπτέμβριο του 2019 με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα λειτουργήσει με τη νέα του δομή και τα νέα τμήματα θα υποδεχθούν τους πρώτους τους φοιτητές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου