ΛΑΡΙΣΑ

Αυτόνομα το ΚΙΝ.ΑΛ. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

αυτόνομα-το-κιν-αλ-στην-περιφέρεια-θεσ-748453

Ποια πρόσωπα «παίζουν» δίπλα στον επικεφαλής της «Θεσσαλών Συμπολιτεία» Νίκο Τσιλιμίγκα, που μέχρι στιγμής είναι ο επικρατέστερος για το χρίσμα

«Ναυάγησαν» εν τη γενέσει τους τα σενάρια κοινής καθόδου ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σε σύσκεψη που έγινε στη Χαριλάου Τρικούπη την περασμένη Τετάρτη από την επιτροπή που εξετάζει τις υποψηφιότητες για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, μπήκε τέλος στις πληροφορίες, ότι επίκειται κοινή κάθοδος με τον ΣΥΡΙΖΑ, σενάριο που προωθούσαν κυρίως στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στη Λάρισα.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο «πολιτικός γάμος» που ορισμένοι επιχείρησαν να υπάρξει σε επίπεδο Περιφέρειας, στράβωσε εξαιτίας του όρου που έθεσαν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, για «πολιτική στήριξη πακέτο» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πρόσωπο του Νίκου Τσιλιμίγκα και στον Δήμο Λαρισαίων στο πρόσωπο του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, με τον οποίο από τις δημοτικές εκλογές του 2015 συμπορεύεται μερίδα στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ο τρόπος με τον οποίο τέθηκαν, φέρεται να ενόχλησαν σφόδρα τη Χαριλάου Τρικούπη, που έχει αποφασίσει να «μετρήσει» τις δυνάμεις της σε όλες τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους με δικούς της υποψηφίους, έχοντας το βλέμμα στραμμένο και στις εθνικές εκλογές, ώστε να «σπάσει» το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που «απειλεί» ευθέως να συρρικνώσει τα εκλογικά ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής.

Επιπλέον οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ κεντρικά – όπως τονίστηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ – εκτίμησαν ότι «η πρόταση συνεργασίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, έχει καθαρά καιροσκοπικά χαρακτηριστικά» και ότι υπαγορεύεται κυρίως από την ανησυχία του κυβερνώντος κόμματος να μην καταποντιστεί, όπως έγινε πριν τέσσερα χρόνια, όταν με επικεφαλής τη βουλευτή τότε του νομού Λάρισας Ηρώ Διώτη (αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το 3ο μνημόνιο). Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν ως εν δυνάμει Κυβέρνηση, δεν κατάφερε τελικά να περάσει ούτε στον δεύτερο γύρο.

«Δεν πρόκειται να γίνουμε το όχημα για να διασωθεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας» ήταν η απάντηση παραγόντων του ΚΙΝΑΛ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Βολιδοσκοπούνται πρόσωπα

Όπως μάλιστα λένε οι πληροφορίες το ΚΙΝΑΛ ήδη για τον Δήμο Λαρισαίων συζητά με τον κ. Ιωάννη Στεφανίδη, γιατρό – νεφρολόγο, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, ενώ κρούση έγινε και στον επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλών Συμπολιτεία» Νίκο Τσιλιμίγκα για να κατεβεί επικεφαλής του δημοτικού ψηφοδελτίου, αν και ίδιος φέρεται να έχει πει ότι προτιμά να ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Περιφέρεια, έχοντας όμως και το βλέμμα στραμμένο προς το βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

Επίσης πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο της αξιολόγησης της Χαριλάου Τρικούπη είναι ο πρώην υφυπουργός Βασίλης Έξαρχος, αλλά και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Κώστας Μπαργιώτας.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές το 2014 στη Θεσσαλία κατέβηκαν οκτώ σχήματα. «Η Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Αγοραστό που κέρδισε τις εκλογές στον δεύτερο γύρο και πήρε 31 έδρες (42,90% α΄ γύρος και 54,50% στον β’ γύρο) η «Θεσσαλών Συμπολιτεία» με επικεφαλής τον κ. Νίκο Τσιλιμίγκα που ήρθε δεύτερη δύναμη κερδίζοντας 9 έδρες (17,30% α΄ γύρος και 45,50% στον β΄ γύρο), «Οι Δρόμοι Ανατροπής για τη Θεσσαλία» με επικεφαλής την κ. Ηρώ Διώτη που πήρε 3 έδρες (13,30%), η «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» με επικεφαλής τον κ. Βαγ. Μπούτα που κέρδισε 3 έδρες (10,40%), η «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία» που πήρε 2 έδρες με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλο (6,91%), η «Θεσσαλία, η Γη μας» που κατέχει μία έδρα στο ΠΣ και κατέβηκε με επικεφαλής την κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη (4,63%), η «Οικολογική Θεσσαλία» που πήρε μία έδρα με επικεφαλής τον κ. Ν. Πουτσιάκα (2,30%), και η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» με επικεφαλής τον Στ. Ντούρο που κέρδισε επίσης μία έδρα (2,23%).

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου