ΛΑΡΙΣΑ

Παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας στη Θεσσαλία

παιδιά-κάτω-από-το-όριο-της-φτώχειας-στ-756932

Χέρι βοήθειας σε 650 παιδιά και 300 περίπου οικογένειες σε όλη τη Θεσσαλία δίνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» που βρίσκεται από προχθές στον Βόλο με το μπαζάρ σχολικών ειδών, που έχει ως στόχο να δώσει χαμόγελο στα παιδιά που το στερούνται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα έσοδα από το μπαζάρ, που θα διαρκέσει έως και σήμερα Παρασκευή, θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του Κέντρου Αμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας του «Χαμόγελου του παιδιού», που «αγκαλιάζει» δεκάδες περιπτώσεις παιδιών, τα οποία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειες, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, είτε άλλες δύσκολες καταστάσεις.

Τα καταγεγραμμένα περιστατικά, που αφορούν στο πρώτο εξάμηνο του 2018, είναι ενδεικτικά των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες στη Θεσσαλία, οι οποίες έχουν τη διαρκή στήριξη και φροντίδα του Κέντρου Αμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας, το οποίο καλύπτει πλήθος περιπτώσεων με γρήγορα αντανακλαστικά.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο συντονιστής της παραπάνω δομής του «Χαμόγελου του Παιδιού» Γρηγόρης Λιογγαρίδης, η βοήθεια που δίνεται είναι υλική και ηθική, καλύπτει όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχουν κάποιο παιδί και η οικογένειά του, ενώ είναι συγκινητική, όπως επισήμανε, η ανταπόκριση και συνεισφορά του κόσμου.

Παιδιά που στερούνται ακόμη και τα αναγκαία, είτε χρειάζονται φάρμακα, είτε έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας, βρίσκουν διαρκή στήριξη και χαμόγελο από μια ομάδα ειδικών, που εργάζονται με αγάπη για το κοινωνικό σύνολο.

Μπαζάρ αγάπης

Το μπαζάρ σχολικών ειδών για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του παιδιού» πραγματοποιείται από προχθές στον πεζόδρομο της Ερμού, στο ύψος του Αγίου Νικολάου στον Βόλο και προσελκύει ήδη το ενδιαφέρον μεμονωμένων επισκεπτών, αλλά και γονέων με τα παιδιά τους.

Τα σχολικά που διατίθενται προς πώληση σε προσιτές τιμές είναι μολύβια, μπογιές, μαρκαδόροι, ποικιλία τετραδίων, μπλοκ ζωγραφικής, πλαστελίνες, αλλά και άλλα είδη που φέρουν τη σφραγίδα του «Χαμόγελου του παιδιού», όπως κασετίνες, τσάντες, ποτήρια, κούπες και άλλα.

Το συγκεκριμένο μπαζάρ πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στον Βόλο, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Μαρία – Νίκη Δεμίρη υπεύθυνη του εθελοντικού δημιουργικού εργαστηρίου «ο κόσμος ανταποκρίνεται και στηρίζει το έργο του «Χαμόγελου του παιδιού». Είναι συγκινητική η παρουσία και συμμετοχή των Βολιωτών στην επίτευξη των στόχων μας, προκειμένου να βοηθηθούν δεκάδες παιδιά που έχουν ανάγκη».

Το μήνυμα του μικρού Ανδρέα «αν ενωθούμε όλοι, θα καταφέρουμε πολλά», βρίσκει πολλούς ένθερμους υποστηρικτές, κάθε ηλικίας.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να προμηθευτούν τα σχολικά είδη του οργανισμού από το σχολικό μπαζάρ που θα διαρκέσει μέχρι σήμερα Παρασκευή, μπροστά από την εκκλησία Αγίου Νικολάου, με ωράριο λειτουργίας 10.00 -13.00.

Οσοι δεν βρεθούν σε κάποιο από τα σχολικά μπαζάρ, μπορούν να προμηθευτούν τα σχολικά τους είδη μέσω του e-shop https://www.hamogelo.gr/gr/el/eshop/scholika/ ή από τα γραφεία του οργανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού», Ηφαίστου 9 Λάρισα, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2410-560900.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου