ΛΑΡΙΣΑ

Πινακίδες εκκένωσης θα τοποθετηθούν στα παράλια της Λάρισας

πινακίδες-εκκένωσης-θα-τοποθετηθούν-787659

Το θέμα της κατάρτισης σχεδίων εκκένωσης του πληθυσμού σε έκτακτη περίπτωση, όπως π.χ. πρόκληση πυρκαγιάς, συζήτησαν στο περιθώριο της χθεσινής σύσκεψης για τη σύνδεση των παραλιών των νομών Λάρισας και Πιερίας στην περιφέρεια, ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Αυτό που συμφώνησαν είναι η τοποθέτηση το επόμενο διάστημα στην παραλιακή ζώνη αλλά και στον ορεινό Κίσσαβο των ενημερωτικών – πράσινου χρώματος – πινακίδων που θα υποδεικνύουν, κυρίως στους επισκέπτες, τις διόδους διαφυγής.

Ωστόσο ο δήμαρχος Τεμπών εμφανίσθηκε καθησυχαστικός, καθώς η μορφολογία της περιοχής του και οι πολλοί αγροτικοί δρόμοι που υπάρχουν προσφέρουν, έτσι και αλλιώς, πολλές εναλλακτικές διόδους στους οδηγούς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας ερωτηθείς «αν ο δήμος διαθέτει το συγκεκριμένο σχέδιο» απάντησε θετικά, διευκρινίζοντας ότι «το γνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές». Αν το γνωρίζουν όμως οι επισκέπτες – ντόπιοι ή ξένοι – είναι ένα θέμα. Γι αυτό χαρακτήρισε απαραίτητες τις επίμαχες ενημερωτικές πινακίδες.

Πάντως, αναγνώστες που παραθερίζουν στα παράλια της Αγιάς, σχολιάζοντας τη χθεσινή επισήμανση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, υποστήριξαν πως «η δημοτική αρχή Αγιάς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με τις περιοχές Πολυδένδρι και Ρακοπόταμο, όπου ο δρόμος είναι αρκετά στενός, ενώ δεν υπάρχουν αρκετές δίοδοι προς τη θάλασσα». Με λίγα λόγια, ο Θεός να βάλει το χέρι του, μην ξεσπάσει φωτιά στα συγκεκριμένα σημεία…

[Ελευθερία]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου