ΛΑΡΙΣΑ

800 περίπτερα στο Παζάρι της Λάρισας

800-περίπτερα-στο-παζάρι-της-λάρισας-788430

Έρχεται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση κανονισμού και λειτουργίας του Παζαριού της Λάρισας. Η ετήσια Εμποροπανήγυρη, η οποία πραγματοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της σκεπαστής αγοράς και στον πέριξ αυτής χώρο, στη συνοικία Νεάπολης στη Λάρισα, όπως ειδικότερα φαίνεται στο σχέδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της απόφασης αυτής, διαρκεί επτά (7) ημέρες, από 24 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Τα περίπτερα της Εμποροπανήγυρης θα κατασκευαστούν στο χώρο της σκεπαστής αγοράς της Νεάπολης και στον χώρο πέριξ αυτής, όπως ειδικότερα φαίνονται στο συνημμένο σχέδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας και θα διακρίνονται:
1) σε περίπτερα, όπου θα αναπτυχθούν όλες οι εμπορικές χρήσεις,
2) σε περίπτερα συλλόγων και φορέων,
3) σε χώρους που θα δημοπρατηθούν για την εγκατάσταση και λειτουργία ταβερνών και
χαλβαδοπωλείων και
4) σε χώρους συνολικού εμβαδού 1.200 τ.μ. παραπλεύρως του ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται από τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να προβάλλουν τα εμπορεύματά τους.

Εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί και ο χώρος δεν επαρκεί, η Οργανωτική Επιτροπή θα προβαίνει σε κλήρωση. Το τέλος προτείνεται να κυμαίνεται από πεντακόσια ευρώ μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ, πλέον Φ.Π.Α., ανάλογα με το εμβαδό του χώρου που θα καθορίζεται κάθε φορά επακριβώς από την Ο.Ε.
Επίσης θα υπάρχει χώρος για εγκατάσταση και λειτουργία Λούνα Παρκ και χώρος εκδηλώσεων.

Ο εκτός της Εμποροπανήγυρης χώρος, ο οποίος βρίσκεται επί της νότιας πλευράς της, θα διατίθεται, σε μικροπωλητές και εμπόρους, οι οποίοι θα δομήσουν εκεί ένα παραδοσιακού τύπουπαζάρι με τα δικά του χαρακτηριστικά. Στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται με μικρό αντίτιμο και μικροπωλητές που εμπίπτουν σε κατηγορίες με κοινωνικά κριτήρια. Τα περίπτερα αυτά θα διατίθενται με κλήρωση από την Οργανωτική Επιτροπή Εμποροπανήγυρης στους ενδιαφερόμενους ύστερα από την υποβολή σχετικής αίτησης. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αιτηθεί για αριθμό θέσεων που δε μπορεί να υπερβαίνει το 10% των διαθεσίμων.

Το τέλος χρήσης των περιπτέρων που θα κατασκευαστούν έμπροσθεν της ΠΙΣΙΝΑΣ και πέριξ του ΗΔΙΣΤΟΝ να ανέρχεται στο ποσό των 150€ πλέον Φ.Π.Α. και των περιπτέρων επί της οδού Δ. Παπαγεωργίου στο ποσό των 100€ πλέον Φ.Π.Α.
Το κάθε περίπτερο της εμποροπανήγυρης τόσο εντός του χώρου της σκεπαστής αγοράς, όσο και
στο χώρο πέριξ αυτής θα έχει διαστάσεις 3×3.

Για τη διαμόρφωση του χώρου της εμποροπανήγυρης πέριξ της σκεπαστής αγοράς καθώς και για την κατασκευή των περιπτέρων εντός της σκεπαστής αγοράς θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Επίσης, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα διενεργηθεί διαγωνισμός, για την ηλεκτρολογικήμεγκατάσταση της Εμποροπανήγυρης.

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ
Τα περίπτερα της Εμποροπανήγυρης ανέρχονται σε οχτακόσια (800) περίπου συνολικά.

Στο χώρο απέναντι από την Εμποροπανήγυρη, ο οποίος χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ, υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν μέχρι δέκα (10) καντίνες, που θα διατίθενται στους ενδιαφερομένους με κλήρωση ύστερα από την υποβολή σχετικής αίτησης. Ο χώρος της κάθε καντίνας ( χώρος στάσης & χώρος ανάπτυξης συγκεκριμένου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με το σχέδιο της υπηρεσίας ) είναι αυστηρά καθορισμένος.

Σε χώρο στην Εμποροπανήγυρη και εκτός του χώρου όπου στεγάζονται περίπτερα θα υπάρχουν δώδεκα (12) θέσεις για μικροπωλητές προς πώληση ειδών, όπως καλαμπόκι, κάστανο, τυποποιημένο μαντολάτο & παστέλι, «μαλλί της γριάς» κ.λ.π. Για τις θέσεις αυτές θα κατατίθενται αιτήσεις κάθε χρόνο. Οι θέσεις κατανέμονται με κλήρωση παρουσία όλων των αιτουμένων.
Ο Δήμος αποβλέποντας στην προβολή τοπικών προϊόντων της περιοχής δύναται να διαθέσει σε συνεταιρισμούς, συλλόγους και γενικότερα σε διάφορους φορείς περίπτερα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ατελώς.
Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων ορίζεται η 10η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων τα έσοδα για το Δήμο θα κυμανθούν στα περσινά ικανοποιητικά επίπεδα καθώς αναμένεται να μπουν στα ταμεία του περί τις 600.000 Ευρώ.

[larissanet.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου