ΛΑΡΙΣΑ

Είδαμε την απόλυτη καταστροφή…: Η μαρτυρία ενός Λαρισαίου πυροσβέστη στον τόπο της τραγωδίας

είδαμε-την-απόλυτη-καταστροφή-η-μαρ-788809

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Λαρισαίου πυροσβέστη Θέμη Τσάτσα ο οποίος βρέθηκε με 25 ακόμη συναδέλφους του, στον τόπο της τραγωδίας στην Αττική, όπως καταγράφηκε σε σημερινό ρεπορτάζ της “Ελευθερίας”.

«Είδαμε την απόλυτη καταστροφή. Πόσοι νεκροί, πόσες καμένες περιουσίες, πόσοι τραυματίες…» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσάτσας, που περίμενε στον Νέο Βουτζά την αλλαγή του. Αυτός κι άλλοι 25 συνάδελφοί ίου από τη Θεσσαλία βρέθηκαν στη μεγάλη φωτιά της Ανατολικής Αττικής από την πρώτη στιγμή. Έμειναν άυπνοι, χωρίς ξεκούραση μέχρι και χθες το βράδυ όταν άλλοι τόσοι συνάδελφοί τους βρέθηκαν στο σημείο για να ους αντικαταστήσουν.

«Από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε, καταλάβαμε π ως το μέγεθος της ζημιάς θα ήταν μεγάλο καθώς οι καταστάσεις ήταν εις βάρος περιουσιών και ανθρώπων» περιγράφει με στεναχώρια και προσθέτει: «Ο κόσμος ήταν πανικόβλητοι. Δεν ήξερε τι να σώσει και με ποιον τρόπο. Δεν ήξερε πώς να αντιδράσει και προς τα πού να κάνει. Έβλεπε την περιουσία του να χάνεται και την ίδια ώρα να κινδυνεύουν και οι ίδιοι».

Οι πυροσβέστες πάλευαν όλη τη νύχτα για να σώσουν ό,τι μπορούν μα «οι ζημιές, όπως θα είδατε, ήταν τεραστίων διαστάσεων. Σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) φάνηκε το μέγεθος και οι κάτοικοι ήταν συγκλονισμένοι. Το έβλεπες στα πρόσωπά τους. Κάποιοι μας ευχαριστούσαν διαρκώς, άλλοι δεν μιλούσαν καν και είχαν χαμένα βλέμματα».

[onlarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου