ΛΑΡΙΣΑ

Έπαθε ανακοπή στο κέντρο της Λάρισας και τον έσωσαν οι διασώστες του ασθενοφόρου επιφυλακής

έπαθε-ανακοπή-στο-κέντρο-της-λάρισας-κ-819671

Ένα σπάνιο περιστατικό όπου κάποιος είναι κυριολεκτικά τυχερός στην ατυχία του εκτυλίχθηκε πρόσφατα στο κέντρο της Λάρισας.

Άντρας ηλικίας περίπου 50 ετών, αφού είχε πάρει κάτι να φάει, περπατούσε πεζός διασχίζοντας την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου της Λάρισας.

Ξαφνικά, αισθάνθηκε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος χάνοντας τις αισθήσεις του.

Αμέσως προκλήθηκε πανικός, αλλά για – πάρα πολύ – καλή του τύχη, δίπλα στην πιάτσα των ταξί, ήταν σταθμευμένο το ασθενοφόρο “επιφυλακής” που βρίσκεται στην περιοχή, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες που βρίσκονταν εντός του ασθενοφόρου μόλις αντιλήφθηκαν το συμβάν, έσπευσαν για βοήθεια, για να διαπιστώσουν πως ο μεσήλικας είχε πιθανόν υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Με τη χρήση του απινιδωτή κατάφεραν να τον επαναφέρουν με τη διαδικασία της ανάνηψης και να τον μεταφέρουν για ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο.

“Ήταν πραγματικά ένα από τα σπάνια περιστατικά που ο διασώστης βλέπει μπροστά του το συμβάν και καλείται να διαδραματίσει ζωτικής σημασίας έργο” σχολίασε για το περιστατικό μιλώντας στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας, συμπληρώνοντας ότι “εάν δεν υπήρχε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την κάλυψη της πόλης με “στρατηγικό” χαρακτήρα, ίσως αυτός ο συμπολίτης μας σήμερα να μην ήταν ανάμεσά μας. Ένα ασθενοφόρο πάντα είναι χρήσιμο, ακόμη κι όταν βρίσκεται σταθμευμένο, αναμένοντας να σπεύσει για το επόμενο περιστατικό που θα του δοθεί…” κατέληξε.

[onlarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου