ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 39χρονος για ανθρωποκτονία πριν 8 χρόνια στην Πάτρα και ένοπλη ληστεία στη Λάρισα

συνελήφθη-39χρονος-για-ανθρωποκτονία-π-3244

Για εμπλοκή σε υπόθεση ανθρωποκτονίας και ληστείας που είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2010 στην Πάτρα, συνελήφθη ένας 39χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος κατηγορείται επίσης και για υπόθεση ληστείας που είχε γίνει το 2016 στην Λάρισα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου του 2010, τρία άτομα ανέμεναν σε πυλωτή σπιτιού στην Πάτρα έναν 53χρονο και στη συνέχεια τον οδήγησαν με τη βία στο εσωτερικό του σπιτιού του, απ΄ όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα τρία άτομα μετέφεραν τον 53χρονο σε αγρόκτημα δίπλα από το σπίτι του, όπου έπειτα από κτυπήματα με οικοδομικά εργαλεία προκλήθηκε ο θάνατός του.

Για την υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, υπέβαλαν συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό στην ανακρίτρια Πατρών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου, για συμμετοχή του στην υπόθεση.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί το 2017 στη Βουλγαρία, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, 36χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία, μετά την έκδοσή της στην Ελλάδα, προφυλακίστηκε.

Ο 39χρονος συνελήφθη στις 18 Μαΐου, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Κέντρου Επαφής Προμαχώνα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Λάρισας για διάπραξη ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, που είχε γίνει το 2016 στην Λάρισα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, όπου αφού ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία για την εμπλοκή στην ληστεία, θα μεταχθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου