ΛΑΡΙΣΑ

Συνελήφθη και Λαρισαίος από την αντιτρομοκρατική

συνελήφθη-και-λαρισαίος-από-την-αντιτ-23160

Στη Λάρισα συνελήφθη ο ένας εκ των 14 ατόμων που οδηγήθηκαν σήμερα στο κρατητήριο, μετά από ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν αθηναϊκά μέσα, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπλοκή με το λεγόμενο «επαναστατικό» ταμείο οργάνωσης που συνδέεται με τη δράση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, κατηγορούμενου για την βομβιστική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Έπειτα από έρευνες μηνών διαπιστώθηκε ότι οι 14 συλληφθέντες κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Κωνσταντίνος Γιαγζτόγλου, που συνελήφθη πρόσφατα για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι καταθέσεις στον λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Γιαγτζόγλου με πλαστή αστυνομική ταυτότητα προέρχονταν από ληστείες, κλοπές και άλλου τύπου «απαλλοτριώσεις».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα του λογαριασμού είχε γίνει πριν την επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου. Οι ίδιες πηγές λένε ότι και οι καταθέσεις που έγιναν στον λογαριασμό αυτό από τους 14 συλληφθέντες είχαν πραγματοποιηθεί πριν τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης, μετά τη σύλληψη του Γιαγτζόγλου ζητήθηκε η άρση τραπεζικού απορρήτου για να ελεγχθούν οι τραπεζικές συναλλαγές του κατηγορούμενου για την απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Γιαγτζόγλου έκανε αναλήψεις από έναν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό . Σ’ αυτό το λογαριασμό γίνονταν καταθέσεις από 14 άτομα, τα πρόσωπα που συνελήφθησαν σήμερα έπειτα την έκδοση ενταλμάτων από Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, οι 14 συλληφθέντες έκαναν μικροκαταθέσεις 100 έως 200 ευρώ τη φορά, με προφανή σκοπό να μην γίνονται αντιληπτοί και να μην προκαλούν υποψίες.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, η σύλληψη του Λαρισαίου, ηλικίας περίπου 30 ετών, έγινε γύρω στις 5.30 σήμερα τα ξημερώματα, έξω από εργοστάσιο στην περιοχή της Λάρισας, όπου πήγαινε για εργασία.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου