ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση εργασίας Νικ. Ντίτορα και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας

συνάντηση-εργασίας-νικ-ντίτορα-και-πρ-69527

Συνάντηση εργασίας του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας, Νικολάου Ντίτορα με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη, η οποία συνοδευόταν από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη Λάρισα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, παρουσία και του Γενικού Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστόλου Ντόβα, εξετάσθηκαν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης αλλά και του τμήματος Ιθαγένειας, της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας πού άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι δικηγόροι αλλά και οι απλοί πολίτες κατά την εξυπηρέτησή τους από τα συγκεκριμένα τμήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έθεσε ζήτημα ελαχιστοποίησης του χρόνου αναμονής για τη χορήγηση ραντεβού, την κατάθεση των αιτήσεων αδειών διαμονής αλλά, κυρίως, για την διεκπεραίωση των αιτήσεων αυτών από την Υπηρεσία.

Από τη μεριά του ο κ. Ντίτορας, αναγνώρισε την ύπαρξη προβλημάτων, τα οποία, όπως επεσήμανε οφείλονται στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, δεσμεύτηκε όμως να προβεί στις απαραίτητες εκείνες διορθωτικές κινήσεις ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί άμεσα. Παράλληλα ενημέρωσε την Πρόεδρο του Δ.Σ.Λ. πως επίκειται σύντομα η πρόσληψη 150 υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και μέσα από την εκτενή συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία και των δύο πλευρών, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση προς όφελος όλων, τόσο των συναλλασσομένων δικηγόρων και πολιτών όσο και της Υπηρεσίας. Η κ. Μπασδέκη ευχαρίστησε τον κ. Ντίτορα για την κατανόηση και τη διάθεσή του να αναζητήσει λύσεις για τα ζητήματα που τέθηκαν, ενώ ο κ. Ντίτορας επεσήμανε πως είναι θετικός στο να επαναληφθεί αντίστοιχη συνάντηση στο μέλλον εφόσον το κρίνει απαραίτητο η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου