ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Στο φως του κίτρινου αστεριού»

στο-φως-του-κίτρινου-αστεριού-80675

Το Μορφωτικό Ιδρυμα Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Νένας Ζήση «Στο φως του κίτρινου αστεριού» (εκδόσεις Παρουσία), την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 20:00 στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Βάσω Κρίτσα, πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Λάρισας και ο Δημήτρης Χορταργιάς, πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας και του Μορφωτικού Ιδρύματος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Παναγιώτα Φούντα. Θα μιλήσει ο συγγραφέας – σκηνοθέτης Βαγγέλης Κολώνας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου και η Νένα Ζήση.

Μια ιστορία αγνού έρωτα ανάμεσα σε ένα νεαρό εβραίο και μια ανήλικη Χριστιανή. Το ζευγάρι πασχίζει να υπερβεί τα εμπόδια που θέτουν οι άνθρωποι και οι δοξασίες τους στα μέσα του 1973. Η κοινωνική και η πολιτική πραγματικότητα της εποχής είναι ο καμβάς πάνω στον οποίον υφαίνεται η σχέση. Ο Μάκης λειτουργεί τη βαριά δέσμευση να παραμείνει αμετακίνητος στην εβραϊκή του συνείδηση, που είχαν χτίσει οι γονείς με φόντο πάντα το «ολοκαύτωμα» και τις διώξεις της φυλής τους.

Ένα βιβλίο που μιλάει για τη διαφορετικότητα, τις αλήθειες της κοινωνίας μας, τη θέση της γυναίκας, τότε και τώρα, και την αδυσώπητη δύναμη των προκαταλήψεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου