ΛΑΡΙΣΑ

Καμπάνα σε ιερέα και τέσσερις Λαρισαίους για κλεμμένες εικόνες

καμπάνα-σε-ιερέα-και-τέσσερις-λαρισαί-90837

Σας χρειάζεται ένας πνευματικός. Κι αν δεν έχετε να σας συστήσουμε εμείς έναν…» Με αυτόν τον τρόπο η πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφασή της σε βάρος ιερέα που κατηγορούνταν για κλεμμένες εικόνες και άλλα εκκλησιαστικά αντικείμενα, τα οποία, μαζί με άλλους προσπάθησε να πουλήσει όμως στάθηκαν άτυχοι καθώς έπεσαν επάνω σε αστυνομικό.

Μαζί με τον ιερέα τιμωρήθηκαν και 4 συγκατηγορούμενοί του. Τρεις κάτοικοι Λάρισας, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, ένας αλλοδαπός αλλά και ένας Ελασσονίτης.

Το ευτύχημα ωστόσο για όλους αυτούς ήταν το γεγονός πως οι περισσότερες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν μετατράπηκαν και ως εκ τούτου «έπεσαν» από τον βαθμό κακουργήματος σε αυτόν του πλημμελήματος.

Στον ιερέα επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή σε σχέση με τους υπόλοιπους: 4 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση, ενώ, όπως και των υπολοίπων είναι με τριετή αναστολή. Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονταν πάρα πολλές μοναχές που ζήτησαν και τελικά πήραν πίσω, μια από τις εικόνες, γεμίζοντάς τες με ικανοποίηση.

[Ελευθερία]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου