ΛΑΡΙΣΑ

Δύο μεγάλες καθιζήσεις στο Δήμο Αγιάς

δύο-μεγάλες-καθιζήσεις-στο-δήμο-αγιάς-110209

Μέχρι και πριν απο λίγα λεπτά έβρεχε στο δήμο Αγιάς με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί και νέα προβλήματα. Αυτή τη στιγμή δύο μεγάλες καθιζήσεις δρόμων καθιστούν την κίνηση των οχημάτων πολύ δύσκολη.

Η μία καθίζηση εντοπίζεται στο δρόμο από Αγιά προς Μελιβοία, σε ένα δρόμο που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε «πληγωθεί» από τα καιρικά φαινόμενα.

Το δεύτερο σημείο, όπου η καθίζηση είναι επίσης μεγάλη, βρίσκεται στον παραλιακό άξονα και συγκεκριμένα στο δρομό μετά τα Βραχάκια της Βελίκας προς την Παλιουριά.

Η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται και στις δύο περιπτώσεις από το ένα ρεύμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας είπε ότι ακόμη δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εργασίες αποκατάστασης καθώς οι τομές που πρέπει να γίνουν στο οδόστρωμα είναι μεγάλες και αν ο καιρός ξαναχαλάσει και βρέξει στην περιοχή με ανοιχτές τις τομές, η βλάβη που θα προκληθεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Ο κ.Γκουντάρας αναφερόμενος στις πλημμύρες που σημειώνονται στα παράλια κάθε φορά που βρέχει έντονα και για πολλές ώρες είπε ότι με τα φυσικά φαινόμενα που έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια λόγω και της ανθρώπινης παρέμβασης δεν μπορεί κανείς να τα βάλει. Τόνισε ότι έργα έχουν γίνει και γίνονται και από το Δήμο και από την Περιφέρεια και ότι αν αυτά δεν υπήρχαν σήμερα ολόκληρη η Βελίκα θα είχε βυθιστεί στα νερά, δεν θα υπήρχε!

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, είπε με δυσφορία ο κ.Γκουντάρας, αναφερόμενος σε καταπατήσεις που έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια στις κοίτες των ρεμάτων.

Ο δήμαρχος Αγιάς είπε ακόμη ότι στα Πλατάνια, όπου επίσης υπάρχει ρέμα, θα κατασκευαστεί τους επόμενους μήνες μια γέφυρα που θα βελτιώσει κάπως την κατάσταση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου