ΛΑΡΙΣΑ

Απειλή προστίμων για «ορφανά» ασανσέρ στη Λάρισα

απειλή-προστίμων-για-ορφανά-ασανσέ-132294

Με πρόστιμα ύψους έως και 60.000 ευρώ κινδυνεύουν χιλιάδες ιδιοκτήτες και διαχειριστές πολυκατοικιών της Λάρισας και όχι μόνο, που δεν έχουν πραγματοποιήσει αναβαθμίσεις – πιστοποιήσεις και καταχωρήσεις των ανελκυστήρων τους, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Παράλληλα, με πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ, κινδυνεύουν και οι εγκαταστάτες -συντηρητές ανελκυστήρων, που θα πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης σε ανελκυστήρες, που δεν έχουν αναβαθμιστεί και πιστοποιηθεί αντίστοιχα, από αναγνωρισμένο φορέα ελέγχου.

Οι υποχρεώσεις όλων, προκύπτουν από την εφαρμογή κοινής υπουργικής απόφασης, των Υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος (ΚΥΑ 2604/2008), σχετικά με την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια των ανελκυστήρων, με τις διατάξεις της οποίας, θα έπρεπε να είχαν συμμορφωθεί από το 2012!

Αν και πέρασαν πέντε χρόνια, από τη λήξη της προθεσμίας υλοποίησης των διατάξεων, που αφορούν στη λειτουργία των ανελκυστήρων, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει απασχολήσει κανέναν από τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιώτες η εφαρμογή τους, έρχεται ξαφνικά στην επιφάνεια, μετά από έγγραφο- υπενθύμιση του Δήμου Λαρισαίων, προς τον Σύνδεσμο Αδειούχων Εγκαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδος.

Το έγγραφο του Δήμου Λαρισαίων, αναστάτωσε τον κλάδο που εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, και μετά την ενημέρωση της προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ στο νομό, κ. Χριστίνας Πουλούλη, ο Σύνδεσμος ζητά συνάντηση, με τον κ. περιφερειάρχη και τον κ. δήμαρχο για ενημέρωση.

ΠΗΓΗ: Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου