ΛΑΡΙΣΑ

«Ισχυρή εντολή για ισχυρή Θεσσαλία»

ισχυρή-εντολή-για-ισχυρή-θεσσαλία-486502

«Ισχυρή εντολή για ισχυρή Θεσσαλία» ζήτησε από τους Θεσσαλούς ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας χθες βράδυ σε εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ΔΩΛ (άλλος τόσος ήταν ο κόσμος που βρισκόταν εκτός του Ωδείου) ο κ. Κώστας Αγοραστός μίλησε σε προσωπικό ύφος επαναβεβαιώνοντας την προσήλωσή του «σε πατροπαράδοτες αρχές και αξίες. Εμείς μεγαλώσαμε μαθαίνοντας ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι προσφορά. Ότι χρειάζονται θυσίες, προσωπικές, οικογενειακές, για να είσαι διαρκώς δίπλα στον πολίτη. Να είσαι κοντά του όταν σε χρειάζεται, κάθε ώρα και στιγμή. Να μπορεί να σε βρει και να σου μιλήσει όταν σ’ έχει ανάγκη. Να είσαι αποτελεσματικός και ωφέλιμος στον τόπο. Να ενώσεις και να πορεύεσαι στο πλευρό της κοινωνίας, όχι απέναντί της. Έτσι, αντιλαμβάνομαι εγώ τα κοινά, την αυτοδιοίκηση. Ας με πουν ιδεολόγο, ας με πουν ρομαντικό… Εγώ, σ’ αυτές τις αξίες γαλουχήθηκα, σ’ αυτές πιστεύω, αυτές υπηρετώ», υπογράμμισε.

«Γιατί – συνέχισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης – θέλω να έχω τη δύναμη της σκέψης μου, το θάρρος της γνώμης μου, την ανεξαρτησία του λόγου μου. Θέλω να είμαι η δύναμη του δικού σας λόγου, των δικών σας απόψεων, των δικών σας σκέψεων. Να είμαι η δύναμη των δικών σας ονείρων. Να είμαι η δύναμη του καθένα σας προσωπικά και συνολικά του τόπου μας. Να είμαστε όλοι μαζί μια Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών, υπέρ του κάθε Θεσσαλού», τόνισε με έμφαση.

Με πολλές νέες και νέους να τον διακόπτουν συνεχώς με συνθήματα, ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «η κοινωνία απορρίπτει εκβιαστικά διλήμματα και πρακτικές που διχάζουν» κι έθεσε για άλλη μια φορά το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής σημειώνοντας ότι «κρίνεται το παρόν και το μέλλον, η ίδια η επιβίωση της Θεσσαλίας».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε διεξοδικά στις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για την Θεσσαλία μιλώντας για «εχθρικές» αποφάσεις σχετικά με τη νιτρορύπανση, τον Αχελώο, το βαμβάκι.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Εμείς παρουσιάζουμε τις θέσεις μας χωρίς μισόλογα, χωρίς να πατάμε σε δύο βάρκες. Εμείς είμαστε σε μία μόνο βάρκα: την Θεσσαλία. Και μπορεί το νερό του Αχελώου να μην έχει έρθει ακόμη, όμως το πλειοψηφικό ρεύμα της νίκης θα διαπεράσει όλα τα εμπόδια ώστε να προωθηθούν τα αναγκαία έργα στον τόπο μας».

Στην ομιλία του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχεται από τον κυβερνητικό υποψήφιο περιφερειάρχη: «Έχει αφιερώσει τη μισή ίσως και λίγο παραπάνω προεκλογική του εκστρατεία σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Σε χτυπήματα κάτω από τη μέση, που πολλαπλασιάζονται και κλιμακώνονται όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Βάζει τη λάσπη στον ανεμιστήρα και όπου βγει… Θεωρείτε ότι είναι τυχαία όλα αυτά; Θεωρείτε ότι είναι απλά κινήσεις πανικού;

Ή μήπως είναι κάτι βαθύτερο; Μήπως θέλει να μην γίνεται καθόλου συζήτηση για τη δική του θητεία στη νομαρχία Μαγνησίας; Και μήπως θέλει να μην γίνεται καθόλου συζήτηση για το Μνημόνιο, τα λουκέτα, τις απολύσεις και την ανεργία ρεκόρ στη Θεσσαλία;» σημείωσε επαναλαμβάνοντας ότι «χωρίς να κάνει έργο ο απερχόμενος νομάρχης Μαγνησίας κατάφερε να χρεοκοπήσει σε 4 χρόνια τη νομαρχία και να έχει απλήρωτους εργαζόμενους για πολλούς μήνες παρ’ ότι παρέλαβε πλεόνασμα 1,8 εκατ. ευρώ».

Ανακοίνωση για επιθέσεις Παπατόλια

«Είναι πλέον φανερό ότι ο κ. Παπατόλιας, αφού δεν μπόρεσε όλο αυτό το διάστημα να απαντήσει πολιτικά στον κ. Αγοραστό, άρχισε τώρα τη λάσπη και τις προσωπικές επιθέσεις. Τον κατανοούμε. Είναι η τυπική συμπεριφορά κάθε πολιτικού που νιώθει ότι χάνει τις εκλογές και προσπαθεί να πολώσει τα πράγματα».

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ενωτικός συνδυασμός «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής και υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Κώστα Αγοραστό.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής:

«Σε κάθε περίπτωση όμως οι προσωπικές επιθέσεις που φτάνουν στα όρια της παράκρουσης, το μόνο που μπορούν να ικανοποιήσουν είναι τα προσωπικά αδιέξοδα του κ. Παπατόλια και το μένος του εναντίον του κ. Αγοραστού.

Οι πολίτες της Θεσσαλίας όμως έχουν κουραστεί από την ανούσια αυτή τακτική του. Θέλουν προτάσεις σοβαρές, θέλουν επιχειρήματα, θέλουν καθαρές και σταράτες κουβέντες.

Η φλυαρία του, η λάσπη, η οξύτητα που καλλιεργεί, η αλαζονεία και η φιλαυτία του, θα απαντηθούν την Κυριακή στις κάλπες από τους πολίτες της Θεσσαλίας.

Δυστυχώς για τον κ. Παπατόλια, οι πολίτες μας γνωρίζουν όλους πολύ καλά και είχαν όλη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς πορεύτηκε προεκλογικά ο καθένας.

Και να κρίνουν ποιος επέδειξε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ποιος εν τέλει είναι άξιος και ώριμος να τους εκπροσωπεί».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου