«Αλυσίδα» μαθητών στη Λάρισα για τους νεκρούς των τρένων

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-01, 13:05:27
«Αλυσίδα» μαθητών στη Λάρισα για τους νεκρούς των τρένων

Δυνατό μήνυμα για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στις γραμμές ΟΣΕ που διαπερνούν τη Λάρισα, ώστε η πόλη να μην θρηνήσει θύματα  και πάλι, έστειλαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευή οι μαθητές του 15ου Γυμνασίου.

Σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα στην οδό Ξυλοκάστρου, έχοντας στο πλευρό τους εκπαιδευτικούς και γονείς, οι μαθητές βρέθηκαν στο ύψος όπου ο 15χρονος Κώστας «κεραυνοβολήθηκε» στις 14 Οκτωβρίου ενώ μετά από μερικές ημέρες υπέκυψε στα τραύματά του.

Στη μνήμη του, όπως και στη μνήμη του 10χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του λίγες εβδομάδες μετά στις σιδηροδρομικές γραμμές, στο ύψος της Νέας Σμύρνης, οι μαθητές άναψαν κεριά και άφησαν λίγα λουλούδια.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του 15ου Γυμνασίου Λάρισας αναφέρονταν χαρακτηριστικά τα εξής:

«300 μέτρα άφρακτης πλευράς των γραμμών του ΟΣΕ στη Ξυλοκάστρου, διάτρητα σημεία σε όλο το μήκος των περιφράξεων των γραμμών μέσα στη πόλη της Λάρισας.

Κόστος μηδαμινό σε σύγκριση με τη ΖΩΗ ενός ΑΝΘΡΩΠΟΥ και όμως ο ΟΣΕ και άλλοι συναρμόδιοι φορείς δείχνουν να αδιαφορούν…» και πρόσθεταν τα εξής:

«Το 2012 ένα 12χρονο παιδί «κεραυνοβολήθηκε» στις γραμμές του ΟΣΕ στην περιοχή του σταθμού ¨Μεζούρλο¨ και από τύχη σώθηκε, μετά από πολύμηνη νοσηλεία του σε νοσοκομείο.

Τον Οκτώβριο του 2017, 15χρονος μαθητής «κεραυνοβολήθηκε» στις γραμμές του ΟΣΕ στην ίδια περιοχή, αλλά δεν είχε την ίδια τύχη, και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Και πριν στεγνώσει το μελάνι των άρθρων για τις ευθύνες του ΟΣΕ και των άλλων συναρμοδίων, λίγες ημέρες μετά ένα 10χρονο παιδί δεν είχε την ίδια τύχη και χάνει τη ζωή του στις γραμμές του τρένου μετά από παράσυρσή του από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην περιοχή της Ν. Σμύρνης Λάρισας».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

ΠΗΓΗ: larissanet.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=