ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Δήμου Λαρισαίων -ΕΔΑ ΘΕΣΣ

συνάντηση-δήμου-λαρισαίων-εδα-θεσσ-224661

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπου παρευρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου ο Δήμαρχος κ. Καλογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας κ. Σούλτης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάχος, ενώ εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων κα Καλογήρου.

Βασικό στοιχείο της συνάντησης ήταν η συνεργασία των πλευρών για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, αναφορικά με την περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικότερα την πόλη της Λάρισας. Το σύνολο των συμβάσεων σύνδεσης ανέρχεται για την περιοχή της Θεσσαλίας στις 90.086.

Η Λάρισα κατέχει το ποσοστό του 48% επί του συνόλου, με τον αριθμό των συμβάσεων να φτάνει τις 43.557. Αντίστοιχα το σύνολο του κατασκευασμένου δικτύου για όλη τη Θεσσαλία (χαμηλής και μέσης πίεσης) ανέρχεται σε 909 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 398 χιλιόμετρα αφορούν την Λάρισα, με ποσοστό επί του συνόλου του κατασκευασμένου δικτύου να φτάνει το 43,75%. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η διείσδυση του φυσικού αερίου στην περιοχή της Λάρισας φτάνει το ποσοστό του 57% με ποσοστό κάλυψης δικτύου αντίστοιχα να αγγίζει το 76%.

Αναφερόμενος ο κ. Μπακούρας στην κάλυψη με φυσικό αέριο της περιοχής της Τερψιθέας, τόνισε ότι στο πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα της Εταιρείας έχει συμπεριληφθεί και η περιοχή της Φαλάνης, η οποία θα τροφοδοτηθεί με την μέθοδο του συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG.

Επιπλέον, ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με κοινό απώτερο σκοπό την μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά, τους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές.

Όσον αφορά στην εξέλιξη των έργων, υπήρξε άριστη μέχρι τώρα συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, έτσι ώστε οι καταναλωτές να ενημερώνονται έγκαιρα για την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης πριν πραγματοποιηθούν έργα ασφαλτόστρωσης από την Δημοτική Αρχή και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα, ότι για τα έργα του 2017 στην περιοχή της Λάρισας, πραγματοποιήθηκαν εργασίες παροχετευτικών αγωγών σε 285 σημεία, εκ των οποίων μόνο σε 18 θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εργασίες σύνδεσης φυσικού αερίου σε ήδη ασφαλτοστρωμένες οδούς.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, έγινε σαφές μεταξύ των παρευρισκόμενων ότι στο μέλλον θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), με στόχο την ελαχιστοποίηση των επεμβάσεων – τομών μετά την ασφαλτόστρωση των οδών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης, εξέφρασε την επιθυμία οι πολίτες που υπογράφουν σύμβαση σύνδεσης μετά το πέρας των εργασιών ασφαλτόστρωσης, να ενημερώνονται ότι οι εργασίες σύνδεσης θα εκτελούνται εντός διετίας. Αυτό προϋποθέτει την πρότερη ενημέρωση των πολιτών η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί και από την πλευρά του Δήμου και από την πλευρά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τον προγραμματισμό των σχετικών εργασιών.

Η κα Καλογήρου, δράττοντας την ευκαιρία αναφέρθηκε στην ενημέρωση των πολιτών μέσω ανακοινώσεων στον τύπο, η οποία πρόκειται να υπάρξει στα πλαίσια συνεργασίας με το Δήμο και υπενθύμισε ότι τα τέλη σύνδεσης έως και το τέλος του 2017 παρέχονται με 100% έκπτωση, για όποιον επιθυμεί να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Κλείνοντας ο κ. Μπακούρας επισήμανε ότι η αγαστή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα συνεχιστεί αντίστοιχα με τα προηγούμενη έτη, όπως διακρίνεται χαρακτηριστικά και από την απόδοση εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ του μερίσματος των διανεμόμενων της τάξεως των 2 εκ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 2006-2016 προς το Δήμο Λάρισας, συμβάλλοντας εν’ τέλει στην ευημερία των δημοτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου