ΛΑΡΙΣΑ

Xωροθετείται Τμήμα Επειγόντων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Θα στελεχωθεί με οκτώ ειδικούς γιατρούς

xωροθετείται-τμήμα-επειγόντων-στο-γεν-245824

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία χωροθέτησης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Στο χώρο των ΤΕΠ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, όπου διοίκηση, ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου ενέκριναν τα σχέδια που εκπόνησε η μελετητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Γ.Ν.Λ. Παρούσα στην σύσκεψη ήταν και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ κ. Αυγέρη η οποία έθεσε τα θέματα πρόσβασης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Απευθυνόμενος ο κ. Νάνος στους ιατρούς και τα στελέχη ανέφερε ότι «μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και την θετική εμπειρία των τριών μηνών από την έναρξη λειτουργίας της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής, είναι η στιγμή να αλλάξει το τοπίο και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΛ. Σήμερα ολοκληρώνουμε την χωροθέτηση των νέων ιατρείων και επανασχεδιάζουμε την ροή των ασθενών με γνώμονα την ταχεία εξυπηρέτηση και την μείωση του χρόνου αναμονής και την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσα από ένα ανεξάρτητο και αυτόνομο Τμήμα που θα στελεχωθεί από οκτώ (8) ειδικούς ιατρούς».

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ ευχαρίστησε τα στελέχη της ΤΥ του Πανεπιστημιακού και τους εργαζόμενους στο ΓΝΛ που συμβάλλουν στην σύνταξη της μελέτης και ανάφερε ότι έχουν προβλεφθεί οι αναγκαίες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπεται να δημιουργηθούν:
1.Δύο (2) ιατρεία διαλογής και τους ασθενείς θα υποδέχονται ειδικοί ιατροί στο χώρο που σήμερα είναι η γραμματεία.
2.Ενοποιούνται τα ΤΕΠ παθολογικό και χειρουργικό με 8 εξεταστικές κλίνες για την ταχύτερη εξέταση των ασθενών.
3.Προβλέπεται χώρος για ταχείες μικροβιολογικές εξετάσεις των ασθενών στο χώρο του ΤΕΠ, προκειμένου οι ιατροί να έχουν άμεσα τις αναγκαίες εξετάσεις.
4.Δημιουργείται Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας με 10 κλίνες (8 ενηλίκων και 2 παιδιατρικές) για την φιλοξενία ασθενών
5.Βελτιώνονται οι συνθήκες στο σηπτικό χειρουργείο και την Αναζωογόνηση
6.Δημιουργείται χώρος αναμονής έξω από το ΤΕΠ για τους συνοδούς
7.Λαμβάνεται μέριμνα για την ομαλή πρόσβαση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ
8.Συντάσσεται τεχνικό δελτίο για την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ΤΕΠ.
9.Θα λειτουργεί εσωτερικό ασανσέρ για άμεση πρόσβαση των ασθενών από τα επείγοντα αποκλειστικά στο ακτινολογικό τμήμα.

Τα σχέδια αναδιάταξης των χώρων συνέταξε η κ. Ε. Πουρνάρα, τα Ηλεκτρομηχανολογικά ο διευθυντής της ΤΥ του Πανεπιστημιακού κ. Φούρλας, ενώ προτάσεις υποβλήθηκαν από ιατρούς και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου μέσα από την Ομάδα Εργασίας του συνέστησε η διοίκηση των Νοσοκομείων της Λάρισας.

Το ακριβές κόστος της ανακαίνισης θα προσδιοριστεί από την ολοκλήρωση της μελέτης και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

[kosmoslarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου