ΛΑΡΙΣΑ

«Κυνήγι» εμπόρων ναρκωτικών σε Βόλο, Λάρισα, Λαμία, Γρεβενά

κυνήγι-εμπόρων-ναρκωτικών-σε-βόλο-λ-247235

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση προχθές Σάββατο από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας σε Βόλο, Λάρισα, Λαμία και Γρεβενά οδήγησε στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη Θεσσαλία την Κεντρική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έκαναν παράλληλες εφόδους σε πάνω από σαράντα σπίτια και συνέλαβαν συνολικά είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας Βολιώτης, ενώ κατέσχεσαν πάνω από μισό κιλό κοκαΐνης και εφτά κιλά χασίς, διάφορα χρηματικά ποσά ως προερχόμενα από διακίνηση, αλλά και όπλα.

Η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε συνεργασία με τα κατά τόπους Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών και τη συνδρομή πολλών αστυνομικών σε τέσσερις συνολικά πόλεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων ήταν τόσο ημεδαποί όσο και αλλοδαποί, κυρίως υπήκοοι Αλβανίας. Τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με κύριο τόπο δράσης τη Λάρισα φαίνεται ότι είχαν πλοκάμια σε πολλές πόλεις και στο Βόλο.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκε χρηματικό ποσό άνω των 20.000 ευρώ, που προερχόταν από εγκληματική δραστηριότητα και θα αποδοθεί υπέρ της ενίσχυσης του Τμήματος Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν στα στοιχεία των δραστών μετά από πολύμηνες και επιστάμενες έρευνες με παρακολουθήσεις ύποπτων ατόμων μετά από πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Δευτέρα, η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για την ακριβή δράστη των εγκληματικών οργανώσεων, τη δομή τους, τα μέλη τους και τους ρόλους τους.

Στις 11 το πρωί συγκεκριμένα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Δημήτρης Κοτσιάφτης και ο Διευθυντής Ασφάλειας Λάρισας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Βασιλείου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Από την περαιτέρω προανάκριση έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έχει σχηματίσει δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου