ΛΑΡΙΣΑ

Στην τελική ευθεία το Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λάρισα

στην-τελική-ευθεία-το-αναπτυξιακό-συν-285384

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας.

Εκπρόσωποι του Γραφείου Πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας κ. Χρ. Βερναρδάκη, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τα αναπτυξιακά συνέδρια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό προετοιμάζουν και την τελευταία λεπτομέρεια του προγράμματος του διήμερου συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, καθώς το πρόγραμμα επίσημα αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τρίτης με χαιρετισμό του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού που είναι και ο οικοδεσπότης του συνεδρίου. Θα ακολουθήσει ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν δύο θεματικά τραπέζια.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη, και ειδικότερα το απόγευμα προγραμματίζεται η ομιλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού, ενώ θα ακολουθήσει στις 8 περίπου το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει το νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, αλλά και να αναφερθεί στις κυβερνητικές αναπτυξιακές δράσεις που προγραμματίζονται στη Θεσσαλία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ειδικά για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Θεσσαλίας πως εδώ και μιάμιση εβδομάδα «τρέχουν» σχεδόν καθημερινά επαφές του κλιμακίου των εκπροσώπων του γραφείου πρωθυπουργού και του κ. Βερναρδάκη και στις τέσσερις θεσσαλικές πόλεις.

Ετσι σήμερα Παρασκευή κλιμάκιο που θα αποτελείται από τους κ.κ. Νίκο Σκορίνη και Γιάννη Βουλγαράκη, θα έχει και πάλι διαδοχικές επαφές με εκπροσώπους φορέων της Μαγνησίας, ενώ το Σαββατοκύριακο αντίστοιχος κύκλος επαφών θα ακολουθήσει στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη φορά μετά το 1983 που μία κυβέρνηση καταστρώνει και παραδίδει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τα επόμενα 20 χρόνια. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα, ενώ ενδεχομένως να ήταν πιο εύκολο να εκπονηθεί ένα σχέδιο μέσω τεχνοκρατών, η κυβέρνηση επέλεξε να «συνομιλήσει» με τις τοπικές κοινωνίες για να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Σημειώνεται πως στο διήμερο συνέδριο αναμένεται να παραβρεθεί πλειάδα υπουργών, οι οποίοι παράλληλα με τις ομιλίες θα συμμετέχουν ενεργά στα θεματικά τραπέζια που αφορούν στο σκέλος των υποδομών της διαχείρισης υδάτων και του περιβάλλοντος στο κοινωνικό κράτος (παιδεία, υγεία, εργασία, πρόνοια κλπ) και στην παραγωγική ανασυγκρότηση (τουρισμός, αγροτική οικονομία, μεταποίηση κλπ).

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου