ΛΑΡΙΣΑ

Με εξώδικο διεκδικούν αποζημιώσεις οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας για τον κταρροϊκό

με-εξώδικο-διεκδικούν-αποζημιώσεις-ο-322951

Εξώδικο απέστειλαν οι κτηνοτρόφοι του νομού Λάρισας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω της μη καταβολής αποζημιώσεων από το 2014 για την απώλεια που υπέστη το ζωικό τους κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, κυρίως από την επαρχία Τυρνάβου «αν και οι συνάδελφοί τους σε Τρίκαλα και Καρδίτσα έχουν αποζημιωθεί για τη ζημιά, οι ίδιοι ακόμη αναμένουν τα χρήματα, πληρώνοντας ουσιαστικά τα λάθη υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου. Το πρόβλημα αφορά περίπου 6.000 αιγοπρόβατα και προέκυψε από την αλληλογραφία που είχαν οι κτηνοτρόφοι με το ΥΠΑΑΤ, μέσω της οποίας ζητούσαν πληροφορίες για το τι θα κάνουν τα -αποθηκευμένα σε ψυγεία- κεφάλια των νεκρών ζώων. Η επίσημη απάντηση ήταν «κάψτε τα», όπερ και εγένετο, αλλά στην πορεία οι κτηνοτρόφοι δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τον αριθμό των ζώων που έχασαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» «το αίτημα των κτηνοτρόφων θα ικανοποιηθεί από το ΥΠΑΑΤ κι έχει δοθεί εντολή στην νομική υπηρεσία να αναζητήσει τη νόμιμη φόρμουλα για την καταβολή των αποζημιώσεων».

[Eleftheria.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου