ΛΑΡΙΣΑ

«Απομονωμένα» παράλια της Λάρισας ψάχνουν οδική «ανάσα» και προς το Πήλιο

απομονωμένα-παράλια-της-λάρισας-ψά-362438

Η συνάντηση των επαγγελματιών- καταστηματαρχών του νομού Λάρισας με την υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά την προηγούμενη εβδομάδα για την ανάδειξη των παραλίων, φαίνεται πως ήρθε σε κατάλληλο χρόνο, καθώς τρέχουν ή αναμένεται να τρέξουν έργα που θα βοηθήσουν στην έξοδο από την οδική απομόνωση της περιοχής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το Σεπτέμβριο δημοπρατείται ο κόμβος της Εθνικής Οδού προς τα παράλια Λάρισας, ένα έργο που δίνει άλλες δυνατότητες στην περιοχή.

Αυτό που όμως ζητούν εδώ και χρόνια κάτοικοι και επαγγελματίες των παραλίων είναι η οδική σύνδεσή τους με το Πήλιο. Η πρώτη μελέτη -καθώς η περιοχή χαρακτηρίζεται ως natura- κόλλησε και δεν προχώρησε. Όμως η νέα μελέτη έχει ολοκληρωθεί λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Πρόκειται για έργο 24,5 εκ ευρώ και αφορά το τμήμα Ρακοπόταμος- Κεραμίδι που είναι συνολικά οδικό δίκτυο 14 χιλιομέτρων. Από αυτά τα 5,5 θα ανήκουν στην περιοχή της Μαγνησίας και τα 8,5 στην περιοχή της Λάρισας.

Θα κατασκευαστούν κατά μήκος αυτού του οδικού κομματιού τρεις οδικοί κόμβοι, σε Κεραμίδι, Σκλήθρο και Ρακοπόταμο, ενώ θα γίνουν και δύο γέφυρες.

Όμως το θέμα «κολλάει» στην χρηματοδότηση καθώς το έργο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ. Έτσι αναζητείται χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να προχωρήσει η υλοποίηση του.

Εφόσον ολοκληρωθούν τα δύο αυτά έργα αλλάζουν προς τα καλύτερο τα δεδομένα για ολόκληρη την περιοχή.

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου