ΛΑΡΙΣΑ

Εικόνες από τους βράχους που «ξεκόλλησαν» στα Αμπελάκια

εικόνες-από-τους-βράχους-που-ξεκόλλη-389276

Μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι το συνεργείο με τους χειριστές, το τρυπάνι και την τσάπα είχε καταφέρει να απομακρύνει από το δρόμο τα τεράστια κομμάτια βράχου που κατρακύλησαν από την πλαγιά μέσα στη νύχτα, στα Αμπελάκια Λάρισας.

Αφού πρώτα έσπασαν με το τρυπάνι τους βράχους, τους φόρτωσαν και τους απομάκρυναν από δύο σήμεια. Τα βράχια ξεκόλλησαν και άρχισαν να πέφτουν με ορμή στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στη νοτιοδυτική πλευρά της Κοινότητας, ευτυχώς έξω από το χώριο αλλά πολύ κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Οι βράχοι έκλεισαν το πρώτο αγροτικό δρόμο που «συνάντησαν», στη συνέχεια ένα μέρος αυτών κύλησαν ακόμη παράκατω κλείνοντας τον απο κάτω αγροτικό δρόμο, ένω δυο μικρότερα κομμάτια προσγειώθηκαν λίγα μέτρα ακόμη πιο κάτω σε σταθμευμένα ΙΧ.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής ανησυχούν και για νέες κατολισθήσεις στην συγκεκριμένη πλαγιά και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κώστας Κολλάτος, δήμαρχος Τεμπών, πολύ σύντομα θα γίνουν συγκεκριμένες εργασίες στο σημείο για την αποτροπή κατολίσθησεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου