ΛΑΡΙΣΑ

Ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα παράλια της Αγιάς

ζημιές-εκατοντάδων-χιλιάδων-ευρώ-στα-391542

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και των δήμων που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr, τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται στην παραλιακή του δήμου Αγιάς, όπου υπήρξαν κατολισθήσεις στο δρόμο, πλημμύρισαν ρέματα, αλλά και σχεδόν καταστράφηκε η αγροτική οδοποιία!

Όπως εξήγησε μιλώντας στο onlarissa.gr ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας «η αγροτική οδοποιία δυστυχώς πλέον δεν υφίσταται. Θέλουν όλα φτιάξιμο από την αρχή». Αυτό πρακτικά σημαίνει ζημιά άνω των 150.000 ευρώ. Την ίδια ώρα τα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν τις ράμπες των ρεμάτων, αλλά και τμήματα της εσωτερικής οδοποιίας στα παράλια όπου και υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Γκουντάρας πάντως τόνισε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, εξηγώντας πως δεν υφίσταται λόγος αιτήματος να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Αυτό που θα ζητήσουμε είναι έκτακτη χρηματοδότηση» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, προβλήματα στο οδικό δίκτυο παρουσιάζονται στο δρόμο που συνδέει τα Φάρσαλα με το Βόλο, στο ύψος της Νεράιδας. Εκεί, όπως εξήγησε στο onlarissa.gr, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καραμπούζης, «το πρόσφατο αλώνισμα σε πολλά χωράφια είχε ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση μετακίνησης φερτών υλικών στο οδόστρωμα, καθιστώντας το επικίνδυνο». Για το λόγο αυτό συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται για το συνεχή καθαρισμό του.

Από την έντονη βροχόπτωση «φούσκωσε» ο Ενιπέας στα Φάρσαλα, χωρίς ωστόσο η στάθμη να υπερβεί το όριο επιφυλακής.

Αντίστοιχα προβλήματα εμφανίστηκαν στο δήμο Τεμπών, ενώ λιγότερα στην επαρχία Ελασσόνας.

Πηγή: onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου