ΛΑΡΙΣΑ

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Θεσσαλία

το-κκε-για-την-επίσκεψη-κ-μητσοτάκη-στη-414493

Από την Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα: «Περιδιαβαίνοντας σε πόλεις και χωριά της Θεσσαλίας στήνοντας σκηνικά χολιγουντιανού τύπου με βουκολικό φόντο για να πείσει τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους αγρότες ότι η πολιτική του θα φέρει την ευημερία στον τόπο και δη στους μικρομεσαίους αγρότες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κος Μητσοτάκης μοίρασε «αχυρένιες» υποσχέσεις.

Με ένα γενικό και αόριστο λόγο υποσχέθηκε λιγότερους φόρους, νοικοκυρεμένο κράτος, ότι θα κάνει τα πάντα να ξαναγυρίσουν οι νέοι που ξενιτευτήκαν, θα ενισχύσει τις ομάδες παραγώγων για να αυξηθεί η ποιότητα των προϊόντων.Σήμερα οι μικρομεσαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, ο λαός της περιοχής μας υποφέρουν από τις αντιλαϊκές αντιαγροτικές πολιτικές των κυβερνήσεων και τις Ε.Ε που ο κος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. έχουν ψηφίσει, έχουν εφαρμόσει και αυτές θα εφαρμόσουν. Θα τις εφαρμόσει γι’ αυτό στην περιοδεία του στο νομούς Καρδίτσας Λάρισας και Τρικάλων δεν είπε τίποτα για τα ουσιαστικά ζητήματα που παλεύουν σήμερα οι αγρότες και ο λαός μας.

Ο κος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για τον ΕΝΦΙΑ, τη βαριά φορολογία την υψηλή εισφορά του ΕΦΚΑ και το χαράτσι για το νερό που στην ουσία εξανεμίζει το 60% με 70% του εισοδήματος του αγρότη. Κουβέντα βέβαια για τα μνημόνια που ψηφίσαν ως κόμμα στη Βουλή ,αλλά και το 4ο που δεν ψήφισαν αλλά δηλώνει ότι θα το εφαρμόσει που μειώνει δραματικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Μας είπε πως πρέπει να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα, ζήτημα που έχει απαντηθεί από του αγρότες τα συνδικαλιστικά όργανα και το κίνημα, ότι ποιοτικά προϊόντα παράγουμε, το πρόβλημα βρίσκεται στην τιμή των προϊόντων που ο παραγωγός πουλάει και είναι πολύ χαμηλή και πολλές φορές εξευτελιστική και φτάνουν στον καταναλωτή πανάκριβα, κερδίζοντας ασύστολα οι μεσάζοντες, σε βάρος των αγροτών και ο κος Μητσοτάκη δεν βρήκε να πει τίποτα.

Για τη φέτα πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, είπε ότι η συμφωνία που ψήφισε!! το κόμμα του σε επίπεδο Ε.Ε. είναι χρήσιμη αλλά θέλει βελτιώσεις και πρότεινε στους αγρότες τη διαεπαγγελματική ένωση για τη λύση του προβλήματος. Να θυμίσουμε στον κο Μητσοτάκη ότι αυτή η διαεπαγγελματική ένωση δημιουργήθηκε στους καπνοπαραγωγούς που όχι μόνο δεν έλυσε τα ζητήματα των και πληρωμών αλλά τα όξυνε παραπέρα. Για δε τον ΕΛΓΑ πρόκρινε την άποψη για το διαχωρισμό των κτηνοτροφών, όταν γνωρίζει καλά ότι η λύση για την πλειοψηφία των αγροτών βρίσκεται στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ στην ασφάλιση και αποζημίωση από όλες τις νόσους και όλο τον αριθμό των θανόντων ζώων.

Δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο πετρέλαιο που είναι από τα βασικά αιτήματα των αγροτών όπως στους εφοπλιστές, κουβέντα για το κλείσιμο των εργοστασίων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (εργοστάσιο ζάχαρης Λάρισα) αλλά και εργοστασίων παράγωγης και εμπορίας αγροτικών εφοδίων που πέταξαν στο δρόμο εκατοντάδες αγρότες και εργαζόμενους, για το αφορολόγητο εισόδημα που κέρδισαν οι αγρότες στα μπλόκα το 2016 κουτσουρεύεται από 8.600 ευρώ στα 5.600 ευρώ, για τις συντάξεις που τείνουν να γίνουν φιλοδώρημα, κουβέντα βεβαία για την ΚΑΠ που το κόμμα του την ψήφισε και την υπερασπίζεται, μια Κοινή Αγροτική Πολιτική που στόχο έχει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και επισπεύδει την συσσώρευση της γης και της παράγωγης σε λίγα χέρια. Όμως ήταν πολύ συγκεκριμένος όταν μίλησε για τη φορολογία των επιχειρήσεων θα μειωθεί από το 29% στο 20% σε δυο χρονιά, θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα εμείς ξέρουμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα συμφέροντα σας διαβεβαίωσε τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, που είναι θύματα των πολιτικών και των μνημονίων που και κος Μητσοτάκης και το κόμμα του υπηρετεί, έχουν κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο, γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσουν τη δική τους κοινωνική συμμαχία και αγώνα ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν, να αντισταθούμε στην εκμετάλλευση και την καταστροφή. Να ανοίξουμε το δρόμο για μονομερή διαγραφή του χρέους και ανάπτυξη της χώρας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Ανάπτυξη στο πλαίσιο της Λαϊκής Οικονομίας που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κεντρικό σχεδιασμό, για ικανοποίηση των αναγκών του λαού σε τρόφιμα και πρώτες ύλες που θα εξασφαλίζει δουλειά για όλους , σίγουρο και σταθερό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους, φτηνά ποιοτικά τρόφιμα στο λαό μας. Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου