«Δεν τίθεται από τους γιατρούς θέμα αναστολής των χειρουργικών αιθουσών» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, από τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας οι δύο διοικήσεις υποστηρίζουν ότι ναι μεν η συντήρηση των αναισθησιολογικών μηχανημάτων έληξε στα τέλη Μαϊου, ωστόσο έχει εξασφαλιστεί η έλευση των τεχνικών και η ανανέωση της συντήρησης τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Γίνεται επίσης λόγος για δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Σε απάντηση πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, με τίτλο «Εκτός λειτουργίας τίθεται το Πανεπιστημιακό», η Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κατηγορηματικά διαψεύδουν τον ισχυρισμό αυτό και μάλιστα εξαιτίας «… χρήσης ασυντήρητου εξοπλισμού αξίας 4.000€ + ΦΠΑ.».
Είναι γεγονός ότι η συντήρηση των αναισθησιολογικών μηχανημάτων έληξε για τα περισσότερα τέλος Μαΐου 2017 και σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρία είναι μέσα στο χρονικό όριο της καλής λειτουργίας τους. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου με ενέργειές της έχει εξασφαλίσει την έλευση των τεχνικών και την ανανέωση της συντήρησης η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα (12/6/2017).

Ήδη με το αρ. 27536/9-6-2017 έγγραφό της η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει γνωστοποιήσει στους Διευθυντές των κλινικών του Χειρουργικού Τομέα για τη συντήρηση των εν λόγω μηχανημάτων από την ανάδοχο εταιρεία την ερχόμενη Δευτέρα 12-6-2017 και ως εκ τούτου δεν τίθεται από τους γιατρούς θέμα αναστολής των χειρουργικών αιθουσών.
Σε κάθε περίπτωση όμως η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ καταδικάζει την δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος ενός από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας, προκαλώντας αδικαιολόγητη ανησυχία στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό. Το ανωτέρω δημοσίευμα υποκρύπτει σκοπιμότητες και εντάσσεται στην από καιρό προσπάθεια αποδόμησης της προσπάθειας της Διοίκησης του Νοσοκομείου να ελέγξει το κόστος περίθαλψης μέσα από τον εξορθολογισμό των δαπανών, την αλλαγή της διαδικασίας των προμηθειών και την προστασία του δημοσίου χρήματος.

Τέλος σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό έτους 2017 η Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν ότι σε ενδεχόμενη μη επάρκεια των αρχικών πιστώσεων, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών του.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας θα συνεχίσει να προσφέρει τις εξαιρετικές υπηρεσίες του στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής βασιζόμενο στο αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό του και στη χρηματοδοτική και λειτουργική στήριξη της Πολιτείας».

Πηγή: kosmoslarissa.gr