ΛΑΡΙΣΑ

«Φάκα» στους επίδοξους «ποντικούς» στο Πανεπιστημιακό

φάκα-στους-επίδοξους-ποντικούς-σ-442325

Δραστικά μέτρα για να μπει ένα τέλος στα κρούσματα κλοπών που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες αποφάσισε να λάβει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ετσι, τις επόμενες μέρες, θα εγκατασταθούν πέντε κάμερες ασφαλείας σε αντίστοιχα καίρια σημεία των κτηρίων του και συγκεκριμένα στις εισόδους, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα εξωτερικά ιατρεία και άλλους πολυσύχναστους χώρους.

Δρομολογημένη είναι επίσης και η ενίσχυση της φύλαξης του χώρου, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών κλάπηκαν από την Γαστρεντερολογική Κλινική του ΠΓΝΛ δύο κολονοσκόπια και δύο γαστροσκόπια συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, τα οποία πρόκειται να αντικατασταθούν με καινούρια – αξίας 80.000 ευρώ – από ίδιους πόρους του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τον περασμένο Απρίλιο, κλάπηκαν δύο οθόνες υπολογιστών – τμήμα της δωρεάς ενός γραμμικού επιταχυντή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – από το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του νοσοκομείου, οι οποίες και αντικαταστάθηκαν άμεσα από το ίδρυμα.

Μπορεί δε η πρόσφατη κλοπή να συνδέεται εκ των πραγμάτων με σπείρα που κλέβει παρόμοια ιατρικά μηχανήματα από διάφορα νοσοκομεία της χώρας, αφού υπήρξαν συνεχή κρούσματα στον «Αγιο Σάββα» της Αθήνας, το ΠΓΝΛ, το Γ. Ν. Λαμίας και το Γ. Ν. Βόλου, προκαλεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι οι δύο κλοπές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, παρουσιάζουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά…

Πάντως, ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί η κατηγορία της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΓΝΛ, ότι δηλαδή το νοσοκομείο είναι «ξέφραγο αμπέλι».

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου