ΛΑΡΙΣΑ

Πέντε χρόνια στον διαρρήκτη της Κούμα

πέντε-χρόνια-στον-διαρρήκτη-της-κούμα-443132

«Χτύπησε» εννιά μαγαζιά σε δύο ημέρες

Με ποινή κάθειρξης πέντε ετών τιμώρησε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έναν 36χρονο που λίγο πριν την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών είχε αναστατώσει τους καταστηματάρχες των εμπορικών δρόμων της πόλης, αφού μέσα σε δύο ημέρες προσπάθησε –και σε κάποιες φορές τα κατάφερε- να παραβιάσει τις πόρτες για να κλέψει.

Από τα εννιά καταστήματα που επέλεξε να «χτυπήσει» κατάφερε να διαρρήξει τρία από αυτά, ενώ σε άλλα έξι προκάλεσε φθορές στην προσπάθειά του να τα ανοίξει.

Τα πέντε ήταν επί της Κούμα, τρία επί της 28ης Οκτωβρίου και ένα ακόμη επί της 23ης Οκτωβρίου αφήνοντας άφωνους τους καταστηματάρχες, καθώς τα ελάχιστα κλοπιμαία άξιζαν πολύ λιγότερα χρήματα από την επιδιόρθωση των ζημιών που προκάλεσε προσπαθώντας να κλέψει.

Ο 36χρονος αρχικά παραβίαζε με κατσαβίδι τις γυάλινες πόρτες των καταστημάτων τις οποίες, στη συνέχεια, έσπαζε με κλωτσιές, σπάζοντας επίσης και βιτρίνες σε κάποια από τα καταστήματα.

ΤΑ ΕΝΝΙΑ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ»

Στην αρχή σπάει με λάκτισμα την τζαμαρία από ένα μαγαζί επί της Κούμα με εμπόριο γυναικείων ενδυμάτων. Μπαίνει μέσα και διαπιστώνει πως δεν υπάρχουν χρήματα και φεύγει χωρίς να πάρει κάτι. Στη συνέχεια προσπαθεί να ανοίξει με κατσαβίδι την πόρτα από ένα κατάστημα με λευκά είδη λίγο πιο κάτω στον ίδιο δρόμο. Δεν τα καταφέρνει. Αυτό δεν τον πτοεί καθώς συνεχίζει. Δύο αριθμούς πιο κάτω στον ίδιο δρόμο πάει στο κάσωμα από ένα άλλο μαγαζί και βάζει εκεί το κατσαβίδι του για να παραβιάσει την πόρτα. Πρόκειται για μαγαζί με είδη δώρων. Πάλι όμως δεν μπόρεσε να μπει.

Στο τέταρτό του «χτύπημα» συνεχίζει επί της Κούμα. Επιλέγει ένα μαγαζί με γυναικεία ενδύματα. Βάζει το κατσαβίδι στην κλειδαριά αλλά πάλι τίποτα. Δεν μπορεί να μπει.

Στην πέμπτη του προσπάθεια, πάλι επί της Κούμα, «επισκέπτεται» κατάστημα με οικιακά είδη και προσπαθεί να παραβιάσει τη γυάλινη πόρτα χωρίς επιτυχία.

Κάπου εκεί αλλάζει και δρόμο καθώς συναντάει την 28ης Οκτωβρίου και στρίβει. Επιλέγει ένα μαγαζί που εμπορεύεται είδης δώρων βάφτισης και γάμου. Προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα με κλωτσιές και με το κατσαβίδι χωρίς επιτυχία.

Στη δεύτερή του προσπάθεια επί της 28ης Οκτωβρίου (7η ως τότε) πηγαίνει σε ένα κατάστημα με στρατιωτικά είδη και αφού δεν τα καταφέρνει να μπει από την πόρτα, προσπαθεί από τη βιτρίνα στην οποία και προκαλεί ζημιές. Λίγο πριν τελειώσει τις προσπάθειές του πηγαίνει σε ένα κομμωτήριο. Εκεί μπαίνει μέσα και παίρνει ένα μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα από την ταμειακή μηχανή.

Στην ένατη προσπάθειά του επιλέγει ένα κατάστημα με ρούχα που βρίσκεται επί της 23ης Οκτωβρίου. Σπάει τη γυάλινη πόρτα και παίρνει έναν φορητό υπολογιστή αξίας περίπου, σύμφωνα με τη δικογραφία, 1000 ευρώ.

Από το Μονομελές Εφετείο κατηγορείτο για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξης προς πέντε ευρώ ημερησίως. Το δικαστήριο απεφάνθη η έφεση –που τυχόν ασκήσει ο νεαρός- να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 36χρονος ήταν προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

eleftheria.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου