Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επέρριψε από την Ελασσόνα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία, σήμερα δεύτερη ημέρα της περιοδείας της στη Λάρισα, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας.

“Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη της προσωπικές φιλοδοξίες, τα μικροκομματικά συμφέροντα γιατί έχει αποδειχθεί ότι οι ιδεοληψίες, οι εμμονές, ο φανατισμός, η πόλωση, δεν επιτρέπουν να χτίσουμε και να διορθώσουμε, αλλά μόνο γκρεμίζουν ότι φτιάχτηκε τα προηγούμενα χρόνια” τόνισε η κ. Γεννηματά και επέρριψε μεγάλο μέρος των ευθυνών στη σημερινή κυβέρνηση λέγοντας πως “ το Ε.Σ.Υ γνωρίζει σήμερα την απαξίωση και την εγκατάλειψη”.
Καταλόγισε “θράσος του πρωθυπουργού να μιλάει για προσλήψεις με αριθμό που συνεχώς μεγαλώνει, την ώρα που χρησιμοποιούν χρήματα του ΕΣΠΑ για συμβασιούχους τους οποίους κρατούν ομήρους για ένα διάστημα”.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την συγκίνησή της για την υποδοχή που της επιφύλαξαν εργαζόμενοι, πολίτες και στελέχη του κόμματος στο Κ.Υ. Ελασσόνας καθώς ήταν το πρώτο που δημιουργήθηκε σε όλη τη χώρα και εγκαινίασε στις 7 Απριλίου του 1985 ο αείμνηστος πατέρας της, τότε Υπουργός Υγείας Γεώργιος Γεννηματάς.
Η συγκίνησή της έγινε μεγαλύτερη όταν ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κ.Υ. του Νομού Λάρισας κ. Γιώργος Μπιρσίμης της απένειμε τιμητική πλακέτα, ο γραμματέας της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Λάρισας κ. Βαγγέλης Γιαννούλας της δώρησε φωτογραφία των εγκαινίων του 1985, αλλά και όταν ο τότε Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας της μίλησε για τη μεγαλοψυχία του Γ. Γεννηματά.

Η Διευθύντρια του Κ.Υ. Ελασσόνας κ. Γαρυφαλιά Καφφέ την ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Κέντρο, το οποίο εξυπηρετεί 32.000 πολίτες που ζουν στην επαρχία Ελασσόνας. Όπως χαρακτηριστικά της ανέφερε, δεν υπάρχει παιδίατρος και οδοντίατρος και τις γενναίες προσπάθειες που καταβάλλονται από το προσωπικό για την παροχή της ιατρικής φροντίδας.

Η κ. Γεννηματά δέχθηκε υπόμνημα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ από τον πρόεδρο κ. Γιάννη Γούλα στο οποίο αναφέρονταν τα προβλήματα και οι ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό.
Την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνόδευαν ο βουλευτής κ. Κώστας Μπαργιώτας, ο πρώην Υπουργός κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο πρ. Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος και ο πρ. Διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας.

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, έναν από τους μεγαλύτερους Συνεταιρισμούς της χώρας, με εξαγωγές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Τσιτσιρίγκο και τον γενικό Δ/ντη κ. Βαγγέλη Σίκαλο για τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την επιβολή φόρου κατανάλωσης στο κρασί, τις λαθραίες εισαγωγές και την έλλειψη ελέγχων στο χύμα κρασί και τα αποστάγματα.

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε τις προσπάθειες που καταβάλλει στη βουλή η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την κατάργηση του φόρου, χαρακτηρίζοντάς τον “άδικο, αντιπαραγωγικό και αναποτελεσματικό”. Συνεχάρη τη διοίκηση για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον Τύρναβο κατά τα πρότυπα του οποίου θα έπρεπε να λειτουργούν οι Συνεταιρισμοί της χώρας, καθώς αποτελούν “πυλώνα της εθνικής οικονομίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση”, όπως σημείωσε.
Εισερχόμενη στο κτήριο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού εκφράζοντας μέσα από τις λέξεις της, τα συγχαρητήρια για τη δουλειά που γίνεται και το όφελος που προκύπτει τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία.

Πηγή: ΕΡΤ