ΛΑΡΙΣΑ

Η Αγγελική Νικολούλη στη Λάρισα: Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα, υπάρχει τέλειος ερευνητής

η-αγγελική-νικολούλη-στη-λάρισα-δεν-υπ-524996

Με τον ιδιαίτερο δυναμισμό που τη διακατέχει αλλά και τη διαχρονική φρεσκάδα που δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για μία νέα και φιλόδοξη ρεπόρτερ, που όμως μετρά δεκαετίες στο αστυνομικό ρεπορτάζ, η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λάρισα το νέο της βιβλίο που τιτλοφορείται «Έρωτας Φονιάς».

Στον ισόγειο χώρο του ΟΥΗΛ προκλήθηκε το αδιαχώρητο από Λαρισαίους που έσπευσαν να δουν από κοντά τη δημοφιλή δημοσιογράφο και τηλεοπτική παρουσιάστρια, να συνομιλήσουν, να φωτογραφηθούν μαζί της και φυσικά να πάρουν το υπογεγραμμένο από την ίδια αντίτυπο του βιβλίου.

Μιλώντας στο onlarissa.gr λίγο πριν την έναρξη της παρουσίασης, η κ. Νικολούλη αρνήθηκε την άποψη ότι υπάρχει έγκλημα που αγγίζει την τελειότητα. » Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα, τόσα χρόνια στο αστυνομικό ρεπορτάζ, πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα, αυτό συνειδητοποιώ. Υπάρχει όμως ο τέλειος ερευνητής, η μεθοδική έρευνα και η κατάλληλη στιγμή για να εντοπίσεις αυτό που ο άλλος προσπαθεί να σου κρύψει. Όταν υπάρχουν ερευνητές που αφοσιώνονται σε μία υπόθεση, που έχουν το μυαλό, τα μέσα και τα σύγχρονα εγκληματολογικά εργαστήρια, μπορούν να βρουν την άκρη του νήματος» είπε χαρακτηριστικά.

Γιατί όμως σε μία αδηφάγα τηλεόραση όπου οι «μόδες» διαδέχονται η μία την άλλη εν ριπή οφθαλμού, το «Φως στο τούνελ» παραμένει διαχρονικά μία σταθερή αξία στην πρότιμιση του τηλεοπτικού κοινού; Η ίδια η δημοσιογράφος εξηγεί πως «φαίνεται ότι ο κόσμος κάτι ξεχωρίζει. Πιστεύω ότι έχουμε κτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης, γιατί μία ζωντανή εκπομπή είναι καθρέφτης. Δεν μπορείς να κρυφτείς από τον τηλεθεατή. Πιστεύω ότι εκτιμούν αυτή την ειλικρίνεια, την αμεσότητα, το γεγονός ότι παραμερίζω και τον κίνδυνο για να φθάσω κάπου. Δίνω βαρύτητα στο συνάνθρωπο και στο πρόβλημά του. Αυτές για μένα είναι αξίες που δεν τις ποδοπάτησα για την όποια τηλεθέαση και δε θα το κάνω ποτέ».

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσαρός και ο έμπειρος στο αστυνομικό ρεπορτάζ δημοσιογράφος της «Ελευθερίας» κ. Βαγγέλης Ρηγόπουλος. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Η παρουσίαση διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, τα Public και το Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση:

ΠΗΓΗ: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου