ΛΑΡΙΣΑ

Ενοχος για φόνο 53χρονος κτηνοτρόφος

ενοχος-για-φόνο-53χρονος-κτηνοτρόφος-532853

Ακουσε το συναγερμό του κινητού να χτυπά ειδοποιώντας για παραβίαση του ποιμνιοστασίου του και, αντί να καλέσει την αστυνομία, πήρε το πιστόλι του, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο με το γιο του, και όταν έφτασαν στο μαντρί και είδαν τους κλέφτες με καραμπίνες και κουκούλες να τρέχουν να φύγουν, ο κτηνοτρόφος άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους αλλεπάλληλα, ακόμη κι όταν εκείνοι προσπαθούσαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο.

Ενοχή για ανθρωποκτονία τετελεσμένη και σε απόπειρα πρότεινε χθες η εισαγγελέας έδρας του Κακουργιοδικείου Βόλου, για 53χρονο Λαρισαίο κτηνοτρόφο για το αιματηρό επεισόδιο που συνέβη στις 5 Δεκεμβρίου 2015 σε ποιμνιοστάσιο στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας. Βλήματα του πυροβόλου του βρήκαν στο κεφάλι τον ένα από τους δύο άνδρες που αποπειράθηκαν να κλέψουν ζώα, 23χρονο επίσης Λαρισαίο, που υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα μετά σε νοσοκομείο, και στο πόδι τον δεύτερο, πατέρα του 23χρονου, ο οποίος σώθηκε από τους πυροβολισμούς από θαύμα.

Ενοχή σύμφωνα με το κατηγορητήριο πρότεινε και για τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον 30χρονο, επίσης Λαρισαίο, γιο του 53χρονου. Με την παρουσία του στο αιματηρό επεισόδιο, ο 30χρονος, όπως είπε η εισαγγελέας έδρας, ενθάρρυνε τη δράση του πατέρα του, ο οποίος συνεχίζει να πατάει τη σκανδάλη του όπλου του κατά των δύο ανδρών, έχοντας την πεποίθηση ότι βρίσκονταν σε θέση άμυνας ενώ τελούνταν το κακούργημα της ζωοκλοπής.

Ωστόσο, οι παθόντες, όπως είπε περαιτέρω η εισαγγελέας έδρας, πήγαν στο ποιμνιοστάσιο για να κλέψουν ζώα και όχι για να σκοτώσουν άνθρωπο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαφυγής τους δεν αντάλλαξαν κανένα πυροβολισμό, παρά το γεγονός ότι είχαν επάνω τους καραμπίνες.

«Δεν είχα πρόθεση ποτέ να κάνω κακό σε κανέναν. Φοβήθηκα για το γιο μου. Έχει δύο παιδιά. Ο ένας από τους δύο παθόντες φώναζε: «Ψηλά τα χέρια. Σε σκότωσα». Ήθελα να φύγουν, να ησυχάσω. Όμως εκείνοι δεν αποχωρούσαν. Πυροβόλησα προς στο αυτοκίνητό τους χαμηλά» έλεγε απολογούμενος νωρίτερα ο κτηνοτρόφος για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν. Ο 53χρονος ήταν μέλος σκοπευτικού ομίλου. Η εισαγγελέας έδρας είπε ότι ήταν δεινός χειριστής όπλων και γνώριζε για την επικινδυνότητα των ενεργειών του. Στάθμισε την κατάσταση και έβαλε πάνω την αξία των έννομων πραγμάτων του από την ανθρώπινη ζωή, είπε.

Δεκτός δεν έγινε από την εισαγγελέα έδρας ούτε ο ισχυρισμός του 30χρονου ότι βρισκόταν σε θέση άμυνας. «Είπα στον πατέρα μου ότι κρατάνε όπλα και κρύφτηκα. Φοβήθηκα. Ο πατέρας μου δεν είχε ποτέ τέτοια πρόθεση» έλεγε απολογούμενος στο δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, όλο αυτό το διάστημα δεν απευθύνθηκαν στην οικογένεια του 23χρονου για να ζητήσουν συγνώμη. Δεν ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση της υγείας τους.

Δεν απευθύνθηκαν ούτε και στην αστυνομία μετά το επεισόδιο. «Ο πατέρας μου ήταν σίγουρος ότι δεν χτύπησε κανέναν. Οι παθόντες δεν αφαίρεσαν τελικά κάποιο από τα ζώα. Δεν απευθυνθήκαμε έτσι στην αστυνομία» είχε προσπαθήσει να εξηγήσει νωρίτερα ο 30χρονος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου