ΛΑΡΙΣΑ

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας για την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων

ψήφισμα-του-δημοτικού-συμβουλίου-λάρ-591693

Κοινό ψήφισμα στο οποίο ανακοινώνεται η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα εξασφαλίσει την ομαλή ένταξη των 40 προσφυγόπουλων από τη Συρία σε σχολείο της Λάρισας, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η ανάρτηση ρατσιστικού βίντεο σε σελίδα του Facebook και την επώνυμη καταγγελία που έκανε η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου εναντίον του προέδρου του Συλλόγου Γονέων που διαχειρίζεται τη σελίδα.

Η διαπαραταξιακή επιτροπή θα διαχειριστεί γενικότερα τα ζητήματα που σχετίζονται με το προσφυγικό, ενώ θα είναι παρούσα στα σχολεία της Λάρισας για την υποδοχή των προσφυγόπουλων.

Στο κείμενο που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων καταδικάζει τη νέα ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο σχολείο του Περάματος» τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η επίθεση αυτή «επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά τον ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης».

Στην ανακοίνωση – ψήφισμα επισημαίνεται, επίσης, πως δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες «για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, αλλά το σύστημα που τα γεννά» ενώ τονίζεται, ότι ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχουν οι «πολιτικές εγκλωβισμού χιλιάδων κατατρεγμένων από τις πατρίδες τους και η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».

«Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία», τονίζεται στο ψήφισμα και καλούνται οι δημότες, να απομονώσουν «τις ακραίες φασιστικές φωνές και να εκφράσουν ενεργά τη στήριξη συμμετοχής των προσφυγόπουλων στην δημόσια εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου